Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Umineko no naku koro ni

 Umineko no naku koro ni

(Amikor a sirályok sírnak)

 

01.jpg

Történet:

 

Ez az anime egy kicsit zavaros. Egy játékról szól ami Battler(bátler) és Beatrice(beátoricse) az arany boszorkány között zajlik. Beatrice mindig meg gyilkol valakit és az a feladata Battlernek, hogy meg oldja és bebizonyítsa azt, hogy nem létezik varázslat. Battlernek 3 rejtvényt kell kitalálnia, de mindig valamivel megtrükközi Beatrice. Csak bonyolítja és csak bonyolítja. Ez az anime hasonlít a Higurashi no naku koro nire. Az is hasonló a két anime között,hogy a meghalt emberek minden új játék kezdetével újra élnek.A Higurashi no naku koro niban pedig minden új világ teremtése során felélednek a halottak és előről kezdődik minden. Egyszer azt hitte Battler, hogy Beatrice jó, de becsapja és elárulja ahogy Beatrice mestere is. Mindig egy új boszorkány lép fel a színen. Beatricnek is harcolnia kell a boszorkányok ellen. Nekem a kedvenc szereplőm Beatrice. Kicsit bonyolúlt, de ha végig nézed megérted. Aki szereti a rejtvényeket annak igazán jó szórakozást nyúj, de aki nem még annak is javaslom.

 

 

Szereplők:

 

Beatrice:

sad-beatrice-512x286.jpg

golden-witch-beatrice.jpg

vlcsnap-2009-08-02-17h21m33s2.png

umineko_no_naku_koro_ni_beatrice_costume_ver_01-2-03.jpg

Beatrice a híhedt arany boszorkány az Uminakuno nako koro ni főszereplője. Tőle kapta Kinzo a vagyonát. Amikor az egész család összegyűlik a Rokenjima nevü szigeten,hogy Kinzo eldönthesse,hogy ki lesz a vagyon örököse,mert ő halálos beteg és már csak néhány hónapja van vissza. Akkor jelenik meg Beatrice a megállapodás szerint, ugyanis nem ingyen adta a vagyonát. 1 játékért cserébe. Ezek után megkezdődött Beatrice véres játéka, ami álltal minden éjszakán megöl pontosan annyi embert amennyit a játék szabályai említenek.Ezek a szabályok a házban le vannak jegyezve egy kőtáblára, aki azt megfejti az örökőlheti az aranyat és persze az is maradhat életben. Persze Beatricének az a célja ,hogy senki se jöjjön rá a kő rejtéjeire,mert akkor ővé az arany amit Kinzónak ajándékozott. Viszont a halálesetek igen fúrcsa módon történnek úgymond varázslattal,de Battler erre rácáfól,mert ő nem hisz a varázslásban és mindenkép be akarja bizonyítani,hogy varázslatok és boszorkányok nem léteznek. Így megkezdődik Beatrice és Battler harca ami által az események újra és újra megismétlődnek, mindig kicsit másképp. Kiderűlt Beatricéről,hogy ő valamikor a Rokenjima szigeten élt egy elrejtett kastélyban amit Kinzó építetett neki, ám mikor kijön a kastélyon kívülre Rosa véletlenül lelöki a szikláról és meghal. Ilyenkor még ember volt csak ezek után veszi fel az Arany boszorkány nevet és lesz igazi nagy erejű boszorkány.Egyébb tudnivaló,hogy Kinzó halálosa szerelmes belé.

 

 

Battler Ushiromiya: 

ya_battler.png

04_01_battler-tempts-the-witch.jpg

endlesssorccererbattler.jpg

1155213-141512_battler_super_large.png

Battler Kyirie és Krauss fia.Nagyon okos és jó érzéke van a gondólkodtató feladatok megoldásához,a logikája inkább hasonlít aegy nyomozójéhoz,mint egy tinédzseréhez.Nagyon kedves,barátságos és egy kicsit nőcsábász is,de mindig figyel az unokatestvéreire és próbál nekik segíteni ha gondjuk akad. Amikor megjelenik Beatrice a szigeten és elkezdi a vérszomjas játékát szintűl állítja,hogy azokat a büntényeket varázslat nélkül is végre lehet hajtani, csak puszta nagyon ügyes logika kell hozzá. Erre Beatrice is felfigyel és felkéri Batlert egy játékra. Ha bebizonyítja,hogy varázslat nem létezik és boszorkányok sem mindenkit élve elenged a szigetről. Battler nagyon sok mindent meg magyaráz a bűntényekkel kapcsolatban ugyanakkor Beatrice egy újjonnan létrehozott eseménysorozatban megcáfólja Battler feltevését.Így hát nem lehet tudni,hogy ki is győz az anime végén.Tulajdonképpen az anime nagy része Battler és Beatrice csatározásán megy végebe ez adja az anime vezérfonalát.

 

 

Maria: 

snapshot20090702214713.png 

195128-maria.png

Maria rendíthetetlenül hisz a boszorkányok létezésében.Sokszor ő kommunikál Beatricével. Ő az egyetlen aki jóban van vele és aki viszonylag biztonságban érezheti magát a házban. Sajnos neki egy nagyon tragikus sorsot szánt a mangaka. Az edésapjával nem derül ki,hogy mi történik,de az anyja nagyon ridegül bánik vele mindig, mivel számára csak egy nyűg.Hisz miatta senki sem akar vele egy hosszabb kapcsolatot kialakítani. Annyira vágyik egy társra maga mellé,hogy lassan beleőrül és még inkább hánytatott sors vár Mariára.Az anyja folyamatosan rángatja és bántja,de vannak olyan pillanatok amikor feléled benne az anyai ösztön és  úgy bánik vele, mint egy hímes tojással. Azonban ez sajnos nagyon rikán történik meg. Mivel Maria hisz a túlvilágban a varázslatokban és a boszorkányokban és néha nagyon fúrcsán beleélve magát beszél róluk, az anyja Rosa ezért is csúnyán mindig megdórgálja őt.

 

 

George: 

uminekononakukoroni12.jpg

George Eva fia. Nagyon okos. Igazából csak egy dologról érdemes vele kapcsolatban beszélni ,mégpedig arról,hogy szerelmes Sharonba és megkéri,hogy legyen a felesége tehát eljegyzi őt. Persze ennek Sharon is nagyon örül,mert ő is szereti Georgeot.Azomba kétejei is vannak a származását illetően, hisz Sharon az Ushiromiye család cselédje, így sokat nem fogadják el ezt a szerelmet, de ez Goergeot nem érdekli.

 

 

Jessika: 

jessica_ushiromiya.jpg

ushiromiya_jessica.png

un01_.avi_000403694-500x281.jpg

Jessika Natsuhi lánya. Egy nagyon szép lány páratlan idomok bírtokában. Természetesen neki sem könnyű,mert szerelme Kanon hiába szereti viszont nem akarja megbántani, hisz úgy gondólja,hogy a származási külömbségeik miatt úgy sem működne.Kanon szintén az Ushiromiye család szólgálója.

 

 

Kanon: 

un01_.avi_001232773-500x281.jpg

snapshot20090826005447.png

kanon.jpg

Kanon amint már említettem az Ushiromiye család inasa és egyben védelmezője is.Páratlan képessége van.Képes egy pengét idézni a karjára és azzal mindent szétvágni,elpusztítani,de ezt az erőt csak akkor használhatja hogyha valamelyik tag a családból veszélyben van, meg persze amikor ő veszélyben van. Szerelmes Jessikába azonban rögeszméje,hogy szólgáló létére nem lehetnének boldogok, így visszautasítja Jessikát. A lány azonban nem adja fel.Még az életét is feláldozta az egyik játékban érte.Sharon testvére.

 

 

Sharon: 

429_63726dca01963e570f09fed0de8360dd.jpg

shannon.jpg

Sharon Kanon testvére. Mind ketten az Ushiromiye család szólgálatában állnak.Ahogy Kanon is neki is van rejtett képessége, amit a család védelmére kell felhasználnia. Képessége egy védőkupola, ami minden támadást kivéd amíg fen tudja tartani azt. Szerelme George akivel eljegyezték egymást.Már éppen boldogok lennének egymással amikor megjelenik Beatrice és el nem kezdi véres játékát.

 

 

Rosa:

ushiromiya_rosa_5962.jpg

rosa1.jpg

Rosa Maria édesanyja. Azt nem tudjuk,hogy mi történik Maria édesapjával. Rosával sajnos nincs minden rendben. Gyerekkori trauma miatt. Utánna férhez ment és megszületett Maria. Valószínüleg a férje meghalt és ezek után nem tudja elviselni a saját lányát ,mert azt mondja miatta nem akar vele senki egy hosszabb kapcsolatot kialakítani. Mariát folyamatosan elhanyagólja,kiabál vele,rángatja,bántja ,de ő nem adja fel,mert úgy gondolja,hogy egyszerszer visszatér az az édesanya akit annyira szeret.(Valószínüleg az igazi taruma a férje elvesztése volt.)

 

 

Eva: 

images_01597.jpg

eva-umineko-when-the-seagulls-cry-8883606-704-396.jpg

eva.jpg

Eva egy nagyon határozott nő. Mindenképpen ő akar lenni a családi vagyon orököse,mert úgy gondolja,hogy ő a legmegfelelőbb erre a szerepre, hisz ő a második legidősebb. Fia George. Persze ő az aki a legjobban ellenzi a házasságát Sharonnal.

 

 

Hideyoshi: 

422927814274.jpg

Hideyoshi Eva férje.Igazábol nem derül ki róla sok dolog, csak annyi,hogy nagyon szereti Evat.

 

 

Natsuhi: 

16623.jpg

natsuhi.jpg

Natsuhi Jessika édesanyja.Ugyanakkor talán Eva legnagyobb ellenfele. Többen is beházasodnak a családba mégis Natsuhi lesz az egyetlen aki megjegyzéseket kap ezért. Az első játékban a férje Krauss hal meg először.Eva így nem tudja elfogadni,hogy nem vérszerinti rokonként az ölébe pottyanhat az egész vagyon,mint a férje képviselője. Így mindig megjegyzéseket tesz felé Eva. Ez a momentum egyszer félre is vezet midenkit, mert, hogy övé legyen a vagyon akár ő is gyílkolhatna,de persze ugye mindenki tudja,hogy nem ő az aki elköveti a gyílkosságokat.

 

 

Krauss: 

554972515563.jpg

Natsuhi férje.

 

 

 

Kyrie: 

60949.jpg

Battler édesanyja. Nagyon kemény nő és küzd az életéért. A fia életéért a sajátját is odaadná vagy bármelyik gyerekért a házban.

 

 

Rudolf: 

16619.jpg

Battler apja. Kyrie férje.

 

 

Kinzo: 

gguminekononakukoroni22.jpg

Kinzo az Ushinomiye család feje. Ő volt az aki naggyá tette ezt a családnevet, akinek köszönhetö a nagy hírnév és gazdagság.Az Ushinomiye család hihetetlenül sok tagú,nagyon nagy család sok gyerekkel, unokatesóval, örökös jelöltel. Szerelmes Beatricébe akitől azt a sok aranyat kapta annak idején. Akkor kezdődött minden. 

 

 

Chigo Kurasawa: 

213758533198.jpg

A család szólgálója. Már nagyon régóta szólgálja az Ushinomiye családot.

 

 

Toushirou Gouda: 

toshirou.jpg

Szintén az Ushinomiye család szolgálója és egyben soförje.

 

 

Genji Ronove: 

ronove_ps3_3496.png

Beatrice szólgálója.Segít a játék menetében és a végrehajtásában is. Úgy mond ő vigyáz és felügyel Beatricére.Rendelkezik varászerővel még hozzá nem kevéssel.

 

 

Sakutaro: 

dmbsw2.png

sakutaro1.jpg

Sakutaro Maria által elképzelt teremtmény amit Beatrice kelt életre. Sakutarot Rosa Maria anyja varta neki és a legjobb barátjává vált. Sajnos azonban ahogy egy új világ kezdődött Sakutaronak is mennie kellett.Rosa azért is kezdte dúrván mondva cikisnek érezni a saját lányát,mert anyai szeretett hián Sakutaroval beszélgetet és rajta kívül nem voltak más barátai.

 

 

Bernkastel: 

11943.jpg

uminekononakukoroni05-00.jpg

Bernkastel egy boszorkány akár csak Beatrice. Csak szorakozásképpen jelen meg a játékban,mert éppen unatkozik. Figyeli azt ahogyan Beatrice játszadozik,majd ahogyan Battelerrel csatázik teázás közben,de konkrétan nem vesz részt benne.Nagyon nyugod természetü.

 

 

Lambdadelta: 

282px-12986994876.png

lambdadelta.jpg

tumblr_lg2og6jqjw1qfrmhmo1_250.jpg

Lambdadelta ugyanolyan boszorkány,mint Bernkastel. Bernkastellel szinte leválaszthatatlanok így ő is megjelemnik,mint Beatrice játékainak szemlélője.Sokkal indulatosabb,mint Bernkastel.

 

 

Virgilia:

 

another-beatrice.jpg

Virgilia Beatrice boszorkány mestere.Kiskorában ő tanítja varászlásra Beatricét. Beatrice mindig felnézett rá és példaképként csodálta, sőt olyan akart lenni,mint ő.Késöbb Beatrice ellenségeként tűnik fel a színen,mint aki nem tudja elnézni Beatrice felesleges öldöklését.Szembeszegül Beatricével és véres harc kezdődik közöttük amit Beatrice nyer meg. Késöbb kiderül,hogy ez is el volt tervezve.Virgilia szövetkezett Beatricével és eljátszotta a halálát csak,hogy mégjobban megtévesszék Battlert. Ugye az alma nem esik messze a fájától,hisz Beatrice nem véletlenül lett ilyen.Virgilia is teljes mértékben Beatrice hasonmása.Ő is szeret öldökölni csak játék céljából,hogy ne unatkozzanak.Hát ilyenek az arany boszorkányok ugyanis Virgilia volt Beatrice elött az arany boszorkány.

 

 

Ange: 

umineko-3.jpg

smiling-ange.jpg

ange.png

Ange Battler huga, aki kimenti szeretett testvérét Beatrice karmai közül. Ugyanis, amint kiderül,hogy Beatrice játékai csak egy illúzió volt. Battler eltünt a szigeten és 16 évig raboskodott ott.Mindenki lemondott róla csak Ange nem aki még csak nem is ismerte Battlert.Elutazott a szigetre és maga is belefolyt a játék menetébe, ahól rábírta Battlert az emlékezésre.Battler elhitte,hogy Ange a huga és,hogy ez az egész nem valóság.Akkor az illúzió is megtört és Battler végre szabad lett.

 

 

Eva: 

snapshot20090917143623.ddpng.png

alter-eva.jpg 

116_c48466d6ab347a5f831acc315c974744.jpg

Eva gyerekkori alakja.Nagyon önző teremtés volt akkor.Mindent magának akart és, ezért mindent megtett volna.Ez az énje még felnőtt korában is megmaradt csak elnyomva élt benne ami az egyik játék során előtört.Abba a játékban ez az énje el is vált Evától és külön lényként létezett tovább. Akkor Beatrice átadta a staféta botot Evának akinek a legfőbb vágya az volt,hogy Arany boszorkány legyen, így hát Beatrice megadta neki ezt az örömet azzal,hogy hagyta magát legyőzni,de ez is a tervei része volt.Csak mással akarta elvégezni a piszkos munkát és hát nagyon is jól végezte a dólgát ha öldöklésről volt szó,de amikor eljött az idő Beatrice igenis visszavette a jól kiérdemelt címét.

 

 

 

 

umineko-no-naku-koro-ni---037.jpg

11_0124umineko0056.jpg

bernkastel-lambdadelta1.jpg

battler-ange-umineko.jpg

a9fbaa6f141808cab6d00752535d6cb3.jpg

umineko_no_naku_koro_ni_by_waterhalffire.jpg

10_0723umineko0016_thumb.jpg

umineko-witches-brujas-umineko-umineko-no-naku-koro-ni-9669451-1400-899.jpg

umineko.no.naku.koro.ni.393382.jpg

thumb_big_wide_0d362b00ac7406e41bd9f6ce136af3b1.jpg

konachan.com---112771-sample.jpg

uminekononakukoroni112.jpg

sample-c269b15badb447a75502803e0f9074fe.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kabbe

(Onore, 2012.06.18 22:23)

Az oldal jó de vannak benne helyesirási hibák! Például nem Sharon hanem Shannon utána meg hogy nem Ushiromiye hanem Ushiromiya !

Re: kabbe

(Yume(Szerkesztő), 2012.07.01 10:02)

Hát ezt még én sem vettem észre természetesen súlyos hiba ha pont a nevek kiírásában tévedünk!! edig többször is ellenőrizzük a kiírásokat,becsúszhatnak hibák. Orvosolom ezt a hibát.Köszönöm az észrevétel bátran írd meg a megegyzéseidet továbbra is!! Gyere máskor is.

 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Július / 2021 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 911719
Hónap: 7278
Nap: 245