Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Toradora

Toradora:

tumblr_lh6jxascd01qdmctpo1_500_large.jpg

Történet

A Toradora egy szerelmes történet ami egy középiskolában játszódik. A két főszereplőnk Taiga és Ryuji.Tőlük az egész iskola retteg,Ryujitól azért,mert van egy különleges gonosz nézése amit még az apjától örökölt,Taigától pedig okkal fél mindenki hisz ha az útjába kerülsz  biztos,hogy pár zúzódással mész haza. A kettőjük története még a második év első naplán kezdődött amikor is Ryuji nem akart félreállni Taiga útjából és,ezért Taiga elég rendesen bebokszolt neki. Késöbb pedig az osztályteremben találkoztak. Taiga akkoriban halálosan szerelmes volt Ryuji legjobb barátjába Kitamurába és írt neki egy szerelmes levelet,de véletlenül összecserélte a táskáját Ryujiéval és Kitamura helyett Ryujihoz került a szerelmes levél. Amint az kiderült Taiga és Ryuji igen közel laknak egymáshoz,mert nemrégiben építettek egy hatalmas panel házat közvetlen Ryuji családi háza elé amiben Taiga is lakott.Hogy visszaszerezze a levelet este belopózott Ryujiékhoz az ablakon át. Visszakarta még azelött szerezni a levelet,hogy Ryuji észrevenné,de ha ez nem sikerülne eldöntötte,hogy megöli Ryujit és egy fakardott is vitt magával a biztonság kedvéért. Csak,hogy lebukott,mert Ryuji látta a levelet amit Kitamurának írt. Majd egy rövid verekedés után Ryuji kimagyrázta magát a helyzetből és azt mondta,hogy a levél üres volt így Taiga megkímélte az életét.Utánna hosszasan elbeszélgettek és Ryuji kikotyogta,hogy ő meg Taiga legjobb barátnőjébe szerelmes Minorinba. Ekkor határozták el magukat,hogy segítenek egymásnak meghódítani szívük választotját. Onnantól kezdve Taiga úgy szólítja Ruyjit,hogy kutya és a szólgájának tekintette,mert,hogy azt is megígértette szegény Ryujival,hogy a szolgája lesz.Ezek után Taiga folyamatosan átjárt Ryujiékhoz a szomszédba vacsorázni és más dolgokért amit a többiek rendszerint félreértettek. Ám ahogy egyre jobban bonyolódott a dolog úgy ők is egymásba szerettek. Mikor erre mind a ketten rájönnek azt tervezik,hogy elszöknek a szüleiktől és összeházasodnak,de a tervek kissé másként alakúltak,mert Ryuji nem akart így elmenni az édesanyjától.Legalább el akart búcsúzni ,de ő már nem volt Ryujiéknál.Csak egy levelet hagyott meg egy órát. A levélben azt írta Yasuko,hogy Ryuji mennyen el a nagyszüleihez akiket Ryuji azelött soha sem látott.Így is tettek.Taiga és Ryuji elutaztak Ryuji nagyszüleihez és ott maradtak egy ideig.Ryuji reménykedett benne,hogy az édesanyja is utánna jön és végre kibékülhetnek ami így is lett.Majd Tiaga is elment kibékülni a szüleivel ami jó néhány hónapig eltartott,de nem hagyta el Ryujit és visszajött hozzá!!!!

Hát mit is mondjak.Azt gondolom,hogy jó,hogy így alakúlt ez a történet,mert látszott rajtuk,hogy összeillenek és szükségük van egymásra. Persze a történetben ezeken kívűl még nagyon sok fordulat és bonyodalom van amíg végül rájönnek arra,hogy szeretik egymást. Tehát aki szereti az ilyen történeteket az nézze meg,mert nagyon jó.

 

Szereplők:

 

Taiga Aisaka:

 

howh3izmsjsc6edvzdcxmogao1_500.png

aisaka-taiga.jpg

taiga_toradora.png

3---flat_chested-loli-long_hair-taiga-toradora-tsundere.jpg

toradora09.jpg

toradora10_21.jpg

taiga-580x370.jpg

Taigától az egész iskola sőt még a tanárai is félnek.Nem csoda hisz aki az útjában van vagy beleköt azt megveri. Amúgy meg elég kis termetű lány  összesen csak 143 cm így az osztálytársai elnevezték Zsebtigrisnek.A legjobb barátnője Minorin akivel mindig nagyon jól meg van. A történet elején összefog Ryujival szerelme meghódítása érdekében,mert amíg ő halálosan szerelmes kitamurába addig Ryuji Minorinba,de sehogy sem jön öszze nekik a másikkal. Mondjuk Kitamura egyszer szerelmet vallott már Taigának,de ő úgy meglepődött,hogy visszutasította amit nagyon megbánt és minden áron helyre akarja hozni. A történet kezdetén Ryujit a szólgájává fogadja majd mindig kutyának és szólgának nevezi őt. Taiga a nemrég épített panelházban lakik ami nagyon közel van Ryujiék házához. Abban a házban Taiga egyedűl él,mert hiába élnek még a szülei nem foglakoznak vele.Főleg az apja nem,de mondhatjuk,hogy az anyjával viszonylag jól megvannak. Tehát a szülei terhére volt és elköltözött tőlük. A lakás ahól lakott nagyon rendetlen volt és állandóan csak zacskós ételeket evett ám Ryuji ezt látván gyorsan kitakarított és mindig vendégül látja őt vacsoránál édédnél sőt még a reggelijét is ő készíti. Ezt a barátai is félreértik és azt hiszik,hogy együtt vannak,de ez akkor még nem volt igaz. Taiga ezek után mindig számíthat Ryujira,mert mindenben segít neki.Pl: Megvarta a szépségkirálynő választásra a ruháját,bíztatja,mellete van,segít neki mindenben,főz rá, vele van amikor szomorú és igen egyszer még mellpárnát is készített neki.Tehát Taiga szert tett egy nagyon jó barátra,de nem kellet neki sok és többet kezdett érezni iránta mint puszta barátság.

 

Ryuji Takasu:

 

toradora02ip1.jpg

toradora24_81.jpg

ryuji_takasu_vector___toradora_by_brain_gfx.png

autumn04416.jpg

snapshot20081113174217_bigger.jpg

pic-16-happy-ryuji.jpg

17-18 éves

Takasu Ryuji a másik főhősünk akitől szintén retteg az egész osztály,de ő egyáltalán nem veszélyes. Csak van egyfajta gonosz nézése amit még az apjától örökölt.Az anyjával Yasukoval él együtt egy kertes házban,mert az apja elhagyta őket mikor megtudta,hogy Yasuko terhes.Mivel Yasuko mindig este megy dolgozni és szinte egész este dolgozik muszály neki nappal aludnia így minden házimunka Ryujira hárúl.Tehát ő takarít,mos,főz stb. A legjobb barátja Kitamura akibe Taiga először szerelmes,viszont ő kezdetben meg Minorint szereti. Taiga segítségével egyre többet beszél és találkozik Minorinnal még együtt mennek nyaralni Ami nyaralójába is,de persze ott vannak azért a többiek is. Úgy látszi,hogy egyre jobban alakúlnak Minorin és Ryuji között a dolgok,de akkor egy nagy visszaesést tapasztalhatunk! Ryuji úgy dönt,hogy nem haboz tovább és a Karácsonyi buli után bevalja az érzéseit Minorinnak aki visszautasítja őt és utánna alig beszélnek egymással. Természetesen ez is bonyolódik tovább,de ami a lényeg,hogy észreveszi a valódi érzéseit és Taigát választja lemondva Minorinról.

 

Minorin Kushieda:

 

1_minorin4.jpeg

minorin-pensive.jpg

goodlucksayingnotothisfte5.png

minori0303.jpg

Minorin egy nagyon energikus és mindig vidám,de mindamellet nagyon erős lekileg hisz soha nem látod rajta,hogy valami nyomasztaná. Nyagyon jól bézbólozi sőt ő a csapatkapitány. Rengeteg sok munkahelyen dolgozik pl:ebédlőben,rámenes standnál,kiszálítóként,boltban stb... Nagyon jó barátok Kitamurával,de sohasem voltak szerelmesek egymásba inkább csak jó elszórakoznak egymással. Kezdetben nem érez semmit Ryuji iránt majd ahogy egyre jobban igyekszik rájön,hogy ő is viszont szereti Ryujit,de azt is észreveszi,hogy a legjobb barátnője Taiga is ugyanígy érez és átengedi Taigának,mert úgy gondolja neki nagyobb szüksége van rá.Ezért utasítja vissza Ryujit Karácsonykor és mikor megtudja,hogy az ajándék csat amiről azt hitte Taiga ajándéka,de közben Ryujitól kapta volna Karácsonykor nem húzza fel többé és visszadaja Ryujinak.

 

Yusaku Kitamura:

 

kitamuratoradoradp8.jpg

5671ae92e656a39b071734732a0acc9d1228261581_full.jpg

6.jpg

toradora16-1.jpg

Kitamura egy nagyon okos és szorgalmas fiú aki ráadásul a diáktanács elnökhelyettese és a lányok kedvence az osztályban.Kezdetben Taiga belé szerelmes,de miután egyszer már visszautasította őt Taiga kiszeretett belőle és beleszeretett Sumirébe a diáktanács elnöknőjébe,ezért nem jöhet össze Taiga Kitamurával bármennyire is szeretett volna. Miután Sumire elment az iskolából ő lett volna az diáktanácselnök,de ezt először nem akarta elválalni,mert nem akarta,hogy elmennyen Sumire így lázadni kezdett és még a haját is szőkére festette,de nyugi ,mert nem sokkal később visszafesti a haját az eredeti hajszínére. Taiga,Ryuji,Sumire,Minorin segítségével elfogadja a diáktanács elnöke címet is.

 

Ami Kawashima:

 

kp.jpg

amiep10copybp2.png 

ami-ami-kawashima-16880837-857-480.jpg

ami_kawashima_fan_art_by_parttimeninj.jpg

1244502690734.jpg

toradora----17---large-17.jpg

Ami egy híres supermodel aki már régi barátja Kitamurának.Mivel el akart menekülni egy időre a fotósok elől beiratkoztott Kitamura iskolájába,mert úgy gondolta,hogy ott úgy sem találnák meg őt. Sajnos mégis megtalálják őt a lesifotósok,de egy kis bátorítás segítségével jól beolvasott neki és még a kameráját is széttörte.Ezek után már békén hagyták. Aminak 2 személyisége is van.Az igazi egy nagyon elkényesztetett és bunkó személyiség amit nagyon utál,ezért kedvesnek tetteti magát viszont a történet végére ebből a 2 személyiségből gyúr össze egyet és megtalálja a valódi személyiségét is. Mivel modell nagyon szép és nagyon vékony így az osztályban mindenki bele van esve,de az ő szíve Ryuji felé húzza őt. Kezdetben Taigával sem jön ki valami jól és ezért Taiga mindig Buta Csivavának neveziőt.(Baka Chi) Nagyon szereti Ryujit mégis segít neki összejönni Taigának hisz hiába veszekednek jó barátjának tartja Taigát sőt még Minorinnal is összeveszik,hogy Ryujit védje az osztálykiránduláson.

 

Koji Haruta:

 

16186.jpg

Haruta egy nagyon energikus és lüke fiú aki szinte semmit sem tud komolyan venni és mindent elviccel! Ezen kívül mindig vidám. Legjobb barátja Hisamitsu Noto. Szerelme pedig Nanako.

 

Hisamitsu Noto:

 

1343775_oapdijufhiwjbwo.jpg

Hisamitsu Noto legjobb barátja Harutának,de nagyon jóban vannak még Kitamurával is. Az ő szerelme Maya aki sajnos Kitamurába szerelmes. Maya mindig lenézi szegény Notót és mindig veszekszik vele.Mondjuk főleg az miatt,mert Noto szeret beszólogatni neki Kitamurával kapcsolatban.Hogy elnyerje Maya szerelmét megpróbálja öszzehozni Taigát Kitamurával,de nem fog sikerűlni neki és még Maya szerelmét sem nyeri el.

 

Nanako Kashii:

 

trinity.jpg

toradora17_11-1.jpg

Nanako Ami egyik barátnője.Ő nagyon csendes,visszahúzódó lány nem igazán szeret sokat beszélni. A szerelme Haruta akivel össze is jön.

 

Maya Kihara:

 

imagdddes.jpg

toradora17_11-2.jpg

Maya legjobb barátnője Nanako,de nagyon jó barátnője még Ami is. Halálosan szerelmes Kitamurába és így mindent meg tesz azért,hogy Taiga nehogy összejöjjön Kitamurával.Sőt még Ryujinak is felajánlja segítségék Taigával kapcsolatban. Mivel bele van esve Kitamurába nem veszi észre,hogy Hisamitsu Noto pedig őt szereti.

 

Yasuko Takasu:

 

090626013885543.jpg

takasu_yasuko2.jpg

2757030168_small_1.jpg

Yasuko Ryuji édesanyja. Mikor kiderült,hogy terhes Ryuji édesapja magára hagyta és egyedül kellett felnevelnie Ryujit. Főleg éjszaka dolgozik így nappal általában alszik és nem szereti ha felébresztik. Mivel egész este dolgozik nem ér rá takarítani és főzni így minden munka Ryujira hárúl.Természetesen egyetemre akarja iratni Ryujit és,hogy megszerezze a pénz a fő állásán kívül több mellékállást is elválal. A szüleivel nagyon rosszba van és nem tartja velük a kapcsolatot,mert elküldték őt amikor kiderült,hogy terhes,de kibékül velük mikor Ryuji szökni próbál.

 

Yuri Koigakubo:

 

2736858_640px.jpg

koigakubo_yuri_5979.jpg

Yuri Koigakubo Taigáék osztályfőnöke és angol tanára. Általában fél Taigától és még Ryujitól is. Mindig felidegesíti magát a szerelmes párokon és ha valaki valami olyat mond,hogy rá ér még a szerelemmel,mert neki még mindig nincs senkije pedig még csak 20 éves.

 

Sumire Kanou:

 

kanou_sumire.jpg

sumire0401.jpg

sumire.jpg

Sumire Taigáék iskolájának kemény diák elnöknője. Miután kénytelen elballagni az iskolából új diákelnököt kell keresni erre a posztra.Mindenki a helyettesére Kitamurára gondol,de semmi képpen sem akar az lenni,mert nem akarja,hogy elmennyen hisz szereti őt.Akkor szeretett bele mikor Taiga elhalytotta őt a szerelmi vallomás után.Hogy észretérítsék Kitamurát még Taiga is jelentkezik a választásra és egy zsarnoki egyeduralmat akar bevezetni annak reményébe,hogy Kitamura leállítja és elválalja a posztott.Szerencsére így is lesz. Kitamura viszont nem tudja úgy elengedni Sumirét,hogy el ne mondta volna,hogy szereti ám amikor elmondja visszautasítja holott szereti őt. Ez a Taiga és Sumire közötti verekedés közben derülki,de csak azért utasította vissza Kitamurát,mert kűlföldre utazik tanúlni és nem akarja áltatni őt.Csak jót akar neki.

 

Kuroma:

 

black_muscle.jpg

Kuroma Ryujiék tesitanára.

 

Inko-chan:

 

inko.jpg

toradora----op---large-02.jpg

Inko-chan Ryuji papagája.Pontosan nem tudni,hogy mi baja van,de folyton a nevét próbálja kimondani semmi eredménnyel ellemben az Inkonál jóval nehezebb szavakat és káromkodások kitudja mondani.Nagyon érzékeny és meg is sértődik ha Ryuji csirkét vagy valamilyen madarat esznek.

 

 

 

 

359046.jpg

378614.jpg

 

A toradora 25 részes történet ami kiváló minta példája a bonyolúlt szerelemnek. Jó szórakozást hozzá!!

ÉRDEKESSÉG: A Japán kúltúrában a tigris egyenrangú ellenfele a sárkány volt.A Toradorában Taiga szimbolizálja a tigrist és,hogy Ryuji egyenrangú félként tudjon Taiga mellett küzdeni kinevezi magát sárkánynak.

Taiga = Tigris

 Ryuji = Sárkány

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Minden Anime

(vezető, 2015.04.14 21:30)

Kérlek igazolj barátnak. Köszi :) Amugy ez az én oldalam: http://www.animeforever.eoldal.hu/ Köszi :)

 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Június / 2022 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 963066
Hónap: 6803
Nap: 232