Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Romeo X Juliet

Romeo X Juliet

 

715370.jpg

0111.jpg

Történet:

 

A történetünk Neo Veronában játszódik amit a Montague család irányít!!! Ez ,azért lehetséges ,mert a történet kezdete elött 14 évvel a Montaguek lemészárólták a Capulett családot,hogy ők uralkodhassanak Neo Verona felett! Néhány Capulettnek sikerűlt elmenekűlnie köztük Julietnek is akiket a Shakespeare család fogadott be és rejtett el !! Julietnek fiú ruhákat kell hordania,hogy ne jöjjenek rá,hogy életben van ezért eljátsza Odin szerepét,de ő még ilyenkor nem tudja,hogy ezt miért kell csinálnia!! Egyszer Emilia megkérte,hogy kísérje el őt egy bálba és mivel Juliet kiváncsi volt a palotára elment és ott találkozott Romeoval majd rögtön egymásba szerettek!! Nyílván mint az eredeti drámában ez egy tíltott szerelem aminek nem szabadott volna létre jönnie,de a fiatalok érzései közbeszóltak és mindent megtesznek,hogy egymással lehessenek! Nagyon sok problémával kell szembenézniük és csak nagyon ritkán tudnak találkozni,de a szerelmük legyőz mindent!!

A történet kicsit eltér az eredeti drámától,de egy remek átdolgozás kerekedett ki belőle!! Tulajdonképpen Neo Verona egy lebegő sziget amit Escalus az élet fája tartott fenn a levegőben!! Ők nem tudták,hogy elvannak szigetelve a többi világtól és talán ez volt annak az oka,hogy gyönyörű szárnyas lovak (pegazusok)  léteztek Verona világában.

Escaluson kívül létezett még egy élet fa aminek a gyökere átfonta egész Neo Veronát,de sajnos ez a fa elkórhadt mikor a Montaguek kiírtották a Capulett házat. Mindemellet a Montaguek kegyetlenségeik miatt Escalus is haldoklik így Verona tulajdonképpen halálra volt ítélve,mert ha elkorhad a sziget lezuhan és mindenki meghal,de volt egy utólsó esély!! Ő volt Juliet. Csak is ő tudta feléleszteni Escalust,mert közvetlen kapcsolatban állt vele,de ehez az életét fel kell áldoznia! Romeo ezt nem haggya annyiban,nem engedi,hogy megőljék Juliát és,hogy az akarata nélkül feláldozzák így halálosan megsérűl és meghal, akkor dönti el Juliet,hogy ő is felálldozza az életét,hogy a túlvilágon örökké együtt lehessenek! Tehát a történet a végén ugyanúgy tragédiában végződik,de ezen kívűl egy nagyon szívszorító és romantikus történet amit én nagyon szerettem nézni!!

 

Szereplők:

 

Juliet Fiammetta Asto Capulett:

 

romeo_x_juliet_004.jpg

715365.jpg

snapshot20071203003733qi3.jpg

romiju0401.jpg

odin-juliet-akaikaze.jpg

romeo_x_juliet-2-1-.jpg

Juliet a történet főszereplője!! Szinte az első pillanattól kezdve szerelmes Romeoba,de nyílván az ő szerelmük egy tíltott szerelem,mert a Capulet és a Montague család között több évtizetek óta húzódó viszály honolt!! Eleinte a Capulettek vezették Neo Veronát,de a Montaguek összeesküvést szervesztek elleük,hogy ők irányíthassák az országot!! Ők azt hitték,hogy végeztek minden Capulettel,de szerencsére a trónörökös Juliet megmenekűlt!! Úgy tervezték,hogy mikor betölti a 16. életévét elmondanak neki mindent és remélik,hogy ő vezeti majd a Capulet sereget a montaguek ellen. Persze mindezekről Romeo semmit sem tud így apja ellen furdúl Julietért. Julietnek egy ennél nagyobb feladata is akadt,hogy megmentse egész Neo Veronát,de ehez az életét kellet adnia. Először nagyon félt és kételyei is voltak így akarata ellen Ophelia a kertész felakarta áldozni amit Romeo nem hagyott és tulajdonképpen ez miatt halt meg! Juliet ilyenkor döntötte,hogy Romeo után megy ,hogy mindig együtt legyenek!! a Testéből csodálatos szárnyak nőttek ki amivel Neo Veronát a lebegő várost épségben a földre juttata! Tulajdonképpen mivel Escalus elkorhadt teljesen Juliet vette át a helyét és fává változott!

 

Odin:

grab19501.jpg

Odin is Juliet csak mikor bújdosniuk kellett a Montaguek elől,hogy ne találják meg őt így fiú ruhákban jár és parókát hord. Szerencsére mindenkit megtéveszt és senki sem gondólja,hogy ő valójában lány.

 

Vörös Forgószél:

romeo_x_juliet_019.jpg

romeo_x_juliet_007.jpg

Vörös Forgószélnek Juliet azért öltözik be,hogy ellenáljon a Montaguek zsarnokságai ellen,hogy megvédhesse a népet. Ami a Montagueknak nem nagyon tetszett így körözött bűnözőt csináltak a Vörös Forgószélből.

 

Romeo Candorebanto Montague:

romeo_x_juliet_024.jpg

tumblr_lhztm8eekw1qdsnus.jpg

windowslivewriterromeoxjuliet2.rsz-fc10romeoxjuliet-02-large-24.jpg

romeo-x-juliet-2.jpg

romeo-x-juliet-08.mkv_000078403.jpg

Romeo egy nagyon jóképű fiú aki halálosan szerelmes Julietbe. Ő érte felválalta, hogy kitagják a családjából és ez által a birodalom kőfejtőjébe száműzzék. Mikor rájött arra,hogy mit tett az apja ellenszegűlt vele és csatlakozott a Capulettek csapatához. A történet végén meghal Julietért.

 

Valdino Benvolio:

benvolio.jpg

char_17264.jpg

Benvolio Romeo legjobb barátja. Mindig segít neki és tanácsokat ad amit általában Romeo meg is fogad! Majd Laertes Montague megvonja az apjától a nemesi rangját és menekűlniük kell! A szülei egy távoli villába menkülnek,de mivel nem akarják,hogy a fiuknak valami baja essen így egy kedves barátjára bízzák Conrádra! Tulajdonképpen így Benvolio ugyanoda költözik mint ahól Juliet is él!! Ott megismerkedik Cordéliával és beleszeret majd megházasodnak!!

 

Mercutio:

mertio.jpg

mercutio.jpg

Merutio Romeo barátjának valja magát pedig az igazi célja,hogy elvegye Romeótól Neo Verona feleti uralkodását,tehát ő akar lenni a következő uralkodó ami majdnem sikerűl neki hisz Montague herceg kitagadja a fiát Romeót és Mercutiót nevezi ki a következő örökösének!! Viszont a nagy kalamajkában nem lesz sok szerepe hisz letaszítják Montague herceget a trónról a Capulettek!

 

Cordélia:

char_17253.jpg

cordelia.jpg

cordelia_2206.jpg

Julietnek Cordélia olyan mintha a nővére lenne így mindig kikéri a véleményét és tanácsokat kér tőle amit nagyra tart!! Majd Cordélia hozzámegy Benvoliohoz!!

 

Francisco:

francisco.jpg

romeo_x_juliet_021.jpg

pdvd_089.jpg

Francisco Juliet védelmezője! Ugyanakkor nagyon szereti a szép hölgyeket!!

Curio: 

char_17262.jpg

Szintén Juliet védelmezője,viszont már gyermekkora óta szereti Juliettet!! Akár az élete által is megvédené amire a bizonyíték,hogy egyszer Juliettet megtámadta egy Montague őr és,hogy megvédje feláldozta a jobb szemét!

 

Antonio:

antonio.jpg

char_17259.jpg

Antonio Conrád unokája így ő is arra esküdött fel,hogy visszaállítják a Capuletteket a birodalom irányítási székébe!!

 

Hermione:

snapshot20071204215533.jpg

hermione0.jpg

Ő egy nagyon gazdak nemesi családból származik aki halálosan szerelmes Romeoba!! Majd Lord Montague el is jegyzteti őket egymással!

 

Emilia: 

emilia.jpg

emilia_2208.jpg

Ő William színházának a főszínésze és sztárja!! Tulajdonképpen neki köszönhető,hogy Romeo és Juliet találkoznak egymással!

 

Ophelia:

romiju2302.jpg

ophelia.jpg

 Escalus kertésze és ő akarja mindenképpen feláldozni Julietet,hogy belőle újjászülethessen Escalus. Az életerejét is Escalusból nyeri ezért érti meg ennyire és amikor Escalus haldokólni kezd Ophelia is haldoklik!

 

Tybalt:

-umai-_romeo_x_juliet_083.jpg

tybaltdg8.jpg

14cb2021b3d7b0_full.jpg

02.jpg

tybalt-romeoxjuliet.jpg

Talán látszi a képemnnyiségből is ,de nekem ő kedvenc szereplőm ebből a történetből! Tehát először is ő Romeo féltestvére aki megfogadta ,hogy az édesannyával tett dolgok miatt megöli Lord Montaguet és ezért segít Julietet és többször is megmenti!

 

Conrad: 

romeo_x_juliet_022.jpg

Conrád vezeti tulajdonképpen a Capulett sereget amíg Juliet 16 éves nem lesz,mert akkor elmondják neki a származását és a feladatát. Ő neveli fel Julietet !

 

Laertes Montague: 

montague.jpg

Ő végeztette ki a Capuletteket és így ő vezeti most Neo Veronát is! Romeo apja Mercutio nagybácsija és Lady Portia volt férje.

 

Valdino Fresto di Vittorio: 

vittorio.jpg

Benvolio édesapja,aki kezdetben támogatta Laertes Montaguet,de késöbb elmondja a véleményét az uralkodási modszereiről és menekűlni kényszerűl a családjával együtt.

 

Ebe de Clemenza Portia ( Lady Portia):

 

ebe_de_clemenza_portia.jpg

Laertes Montague volt felesége és egyben Romeo édesanyja akitől a hajszínét örökőlte! Tudott arról,hogy mit tett a volt férje amit nem tudott elfogadni és igen nagyot csalódott benne, így elment és beköltözött egy kolostórba!!

 

William:

 

romeo_x_juliet_023.jpg

Willy szerepe a  mű eredeti szerzőjére utal vagyis William Shakespeare-re. A történetben Julieték színházának a tulajdonosa és drámaírója! Mindemellet az ő családja bújtatja el a Capuletteket!!

 

Cielo:

cielo_2901.jpg

0.jpg

Romeo gyönyörű szárnyas lova akit még az édesannyától kapott. Késöbb szabadon engedik.

 

Escalus: 

romiju0304.jpg

Ez a fa tartja a magasban Neo Veronát,tehát tulajdonképpen ez Neo Veronának az élet fája ami egybentartja a világukat!

Késöbb kiderűlt a magasban repölő sziget volt Neo Verona ami Escalus halálával visszakerűlt a Földre.

 

 

Közös képek Romeoról és Julietről:

 

minitokyoanimewallpapersromeoxju-1.jpg

 

tumblr_lidqqchsow1qav154o1_500.jpg

 

romeo_x_julvfiet-3.jpg

 

picture2-4.png

 

01.jpg

 

orig_56091_1_1298416814.jpg

 

5439788206_888686ebd2.jpg

 

romeo_x_juliet_by_suobi_chan.jpg

 

A Romeo X Juliet 24 részből áll.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Valami... :D

(Valaki aki szereti :D, 2013.10.19 23:05)

Hol lehet megnézni?? Lécci minél hamarabb válaszoljatok!! Előre is Köszi!! :D

Re: Valami... :D

(Dorinácska, 2014.03.15 14:37)

Én az Animax-on láttam 20:00h-tól de már nem igen vetítik.

vélemény

(anna, 2013.08.04 10:16)

én is nagyon szeretem a Rómeo és juliát bár lenne több része . fantasztikus :)

miskolc görömbölyi utca 6 szám

(sára, 2012.08.12 22:11)

nagyon szeretem a rómeó és júliát mert romantikus

romeo X juliet

(L.L.Lorena, 2012.07.04 13:37)

Nekem tetszik ez az anime, ez is az eggyik kedvencem, bár majdnem elsírtam magam a végén!Am tök jó!

Re: romeo X juliet

(Yume(Szerkesztő), 2012.07.04 19:07)

Igen, szomorú, de nagyon megindító egy csodálatos történet a szerelemről még ebben a változatban is!!! Én is majdnem sírtam!!!

 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 870062
Hónap: 7914
Nap: 318