Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főszereplők

Főszereplők:

 

 • Inuyasha:

 

inuyasddha.jpg

_02.jpg

inuep4356.jpg

inuyasha1.jpg

 

 

Faj: Félig szellem/Hanjou(Ember és Kutya szellem)

Formái: Féligszellem,Szellem,Ember

Kor: 150-200 év (16)

Név jelentése: Kutyadémon

Horoszkóp: Oroszlán

Névnap: Február 27

Szerelme: Kagome,Kikyo

Bátyja: Sesshoumaru

Apja: Inutashia

Anyja: Izayoyi

Legjobb barátja: Miroku

Fegyvere: Tessaiga a Föld kardja ami egyszerre akár 100 szellemmel is végezhet

Képességei: Vasromboló lélekrabló,Szélborda,Ellenhullám,Vörös Tessaiga,Gyémánt lándzsa csapás,Sárkány pikkejes Tessaiga

Személyisége: Büszke,Beképzelt,Aranyos,Féltékeny,Bátor

Inuyasha félig szellemnek született így sem az emberek sem a szellemek nem fogadták maguk közé.A gyerekkora nagyon nehéz és szomorú volt.Izayoyi hamar meghalt és az apját nem is ismerte,de kb olyan 100-150 év múlva találkozott Kikyoval a Négy lélek szent ékkövének őrzőjével akibe szépen lassan beleszeretett.Ám egy gonosz szellem Naraku kijátszotta egymás ellen őket ami következtében Kikyo meghalt és az Ékkövet elégedték a testével együtt és Inuyashát a fához szegezte Kikyo.Majd 50 évvel késöbb Kikyo reinkarnációja Kagome jelent meg Inuyasha erdejében a Jelenkori Japánból a Középkori Japánba és felébresztette Inuyashát. Kagome testébe volt elrejtve az ékkő,de mikor harcba keveredett egy százlábú szellemmel kiszakadt a testéböl és az Ékkő újra megjelent 50 év után. Majd egy Madár szellem elcsente az Ékkövet és ahogy megpróbálták visszaszerezni Kagome a nyílvesszelyével véletlenül darabokra törte az Ékkövet. Azóta Inuyasha célja,hogy összegyűjtse a Szent Ékkövet,hogy egészen szellemmé változzon és,hogy megölje Narakut. Közben Kagoméba is beleszeretett,így még azt is kell döntenie,hogy Kagomét vagy Kikyót válassza. 

 

 • Kagome Higurashi:

 

 

kagome14.jpg

iy_kagome265.jpg

kagomexxx.jpg

 

Faj: Ember,Papnő

Kor: 15

Név Jelentése: Liliom

Névnap: Szeptember 14

Horoszkóp: Vízöntő

Szerelme: Kagome

Öccse: Souta Higurashi

Anyja: Haruo Higurashi

Nagyapja: Jii Higurashi

Barátnői: Eri,Ayumi,Yuka,Sango

Fegyvere: Szent nyíl,Ékkőszilánkok érzékelése,látása,megtisztítása,spirituális erő

Személyisége: Kedves,Bátor,Érzékeny,Megértő,Hírtelen haragu

Kagome a Jelenkori Japánban egy átlagos Gimnazista lány. A családjával közvetlen egy szentély mellet laknak,mert a nagyapja  gondozza a szentélyt. Az udvarukban található a Szent fa is ,amihez Inuyasha volt kiszegezve. Kagome a 15. születésnapján beleesik a Csontok Kútjába és a Középkori Japánba kerül. Kiderül,hogy ő egy 50 évvel ezelött élt papnő reinkarnációja és nem csak a kinézetét örökölte hanem papnői erejét is kivéve Kikyo tökéletes célzóképességét,de azért Kagome is belejön a dologba.Mivel Kikyoval elégedték a Szent Ékkövet a késöbbi reinkarnációjában éledt újja ami mindvégig Kagome testében volt. Sajnos viszont egy Madár szellem elcsente az ékkövet és miközben visszapróbálták szerezni Kagome véletlenül apró darabokra törte szét.Azóta a célja,hogy összegyűjtse az ékkőszilánkokat és segítsen Inuyashának legyőzni Narakut aki oly sokszor csapdába csalta őket már.Közben pedig próbálja elnyerni Inujasha szerelmét.

 

 • Sango:

 

sangocard4.jpg

sangocard2.jpg

iy_sango176.jpg

 

Faj: Ember,Szellemírtó

Kor: 16-17

Név jelentése: Korall

Névnap: December 17

Horoszkóp: Szűz

Szerelme: Miroku

Öccse: Kohaku

Legjobb barátnője: Kagome

Szellem Társa: Kirara

Fegyvere: Csonttörő,Kard,Méreg,Harci lánc,Maszk,Füstbomba és egyébb szellemírtó kellékek

Személyisége: Kedves,Bátor,Féltékeny,Érzékeny

Sango a szellemírtók falujában született ahogyan az öccse Kohaku is. Mind a ketten szellemírtónak tanúltak és Sango már oszlopos tagja volt a szellemírtók csapatának.Nagyon erősek voltak,mert a szellemek csontjából és bőréből készítették a fegyvereiket amitől nagyon erősek lettek. Ám mikor az összes szellemírtót elhívták egy távoli palotába egy pókszellem kiírtására Naraku csapdába csalta őket,mert megátkozta a palota urát aki szellemé változott.Ő az irányítása alá vonta Kohakut és megölette vele a többi szellemírtót.Még Sangót is megakarta ölni,de ő túlélte,viszont Kohaku nem,mert a palota katonái megölték.Közben Naraku ráuszított nagyon sok szellemet a szellemírtók falujára és mind meghaltak.Ezek után Sango az utólsó megmaradt szellemírtó.Majd Naraku Inuyasha ellen fordította Sangót aminek a következménye,hogy majdnem megölte Inuyashát,de sekerült meggyőzni őt,hogy a valódi ellenség Naraku. Naraku egy ékkőszilánkot használva felélesztette Kohakut és kitörőlte az emlékezetét,hogy Sangonak mégnagyobb fájdalmat okozzon és,hogy megzsarólhassa,hogy hozza el neki a Tessigát,de ez a terve sem vált valóra. Ezek után arra  esküdött fel,hogy megöli Narakut és megmenti a testvérét Naraku fogságából.Csatlakozott Inuyashához,Kagoméhez,Shippóhoz,Mirokuhoz.

 

 • Miroku:

 

iy_miroku120.png

iy_miroku031.jpg

iy_miroku065.jpg

 

Faj: Ember,Szerzetes

Kor: 18-19

Néz jelentése: Pap,Messiás

Névnap: Április 14

Horoszkóp: Rák

Szerelme: Sango

Legjobb barátja: Inuyasha

Szellem Társa: Hachi

Fegyvere: Szélörvény,Szerzetes bot

Miroku családjának a férfi tagjait a nagyapjától kezdve generációkon keresztül Naraku megátkozta őket a tenyerükön lévő fekete lyukkal vagyis a szélörvénnyel ami ,azért veszélyes,mert nem csak mást vagyis szellemeket és egyébb tárgyakat képes beszippantani hanem a használóját is egy bizonyos idő múltán.A szélörvény minden használat után egyre nagyobb lesz még ha szabad szemmel nem is lehet látni és ha már elég nagy magát Mirokut is beszippanthatja.A nagyapja és az apja is így halt meg. Mivel nagyon korán meghalt az édesapja őt Mushin nevelte fel.Az örvényt csak akkor lehet eltüntetni ha magát Narakut valaki megöli így elhatározta,hogy végez vele.Így találkozott Inuyasháékkal is és csatlakozott közéjük. Amúgy nagyon nagy nőcsábász és ha találkozik egy szép lánnyal rögtön megkérdezi,hogy lennél-e a gyermekeim annyja kisseb nagyobb sikerekkel.Viszont a szíve valódi választotja Sango akinek megígérte,hogy feleségül veszi.

 

 • Kikyo:

 

iy_kikyou200.jpg

iy_kikyou148.jpg

iy_kikyou198.jpg

 

Faj: Ember,Papnő

Kor: 18

Név Jelentése: Kínai Harangvirág

Horoszkóp: Nyilas

Szerelme: Inuyasha

Huga: Kaede

Szellem Társa: Lélek Rablók

Fegyvere: Íj,Nyíl

Képessége: Szent Nyívessző,Képes megtisztítani és kordában tartani a Szent Ékkövet,Felhasználja Naraku ellen Onugumo barlangjában levő földet

Kikyo történetünk kezdete elött 50 évvel ezelött élt. Ő volt a Négy Lélek Szent Ékkövének papnője hisz csak ő tudta kordában tartani az ékkövet és megakadályozni,hogy rossz kezekbe kerüljön.Akkoriban találkozott a félig szellem Inuyashával aki kezdetben meg akarta szerezni az Ékkövet,hogy teljesen szellemé váljon,de Kikyo lebeszélte róla és azt javasolta váljon teljesen emberré az ékkő segítségével hisz ha az Ékkövet jó célra használnák megtisztulna és eltünne erről a világról.Azomban eközben Kikyo rátalált egy súlyos égési sérülésektöl szemvedő banditára.Ő volt Onigumo akin megesett a szíve és ápolni kezdte. Onigumo gyengéd érzelmeket kezdett érezni Kikyo iránt és,hogy ismét járhasson eladta a szellemeknek a lekét és Narakuként tért vissza. Narakuban még mindig ott dobogott Onigumo szíve ami féltékenységet érzett így Inuyashát és Kikyot egymás ellen játszotta aminek a következménye az lett,hogy Kikyo meghalt és az Ékkövet elégedték a testvével együtt. 50 évvel késöbb egy Urasue nevü papnő feltámasztotta Kikyot  a lelke visszahívásával és egy agyag test készítésével ami a Kikyo sírjában talált földből és hamvaiból készült. Azok után Kikyo csak úgy tudja egyben tartani a testét,hogy fiatal lányok lelkeit gyűjti össze és beleheyezi a testébe,viszont továbbra is halott maradt,sőt még az idő is megált számára. Megesküdött,hogy megöli Narakut és bosszút ál a múltban történt dolgok miatt.Azomban mielött megölhette volna meghal,de képes volt arra,hogy a Szent Ékkő belsejébe egy fény szilánkot helyezzen ami megtisztíthatja Narakut. Ez a fény Midoriko lelke és Kikyo spirituális erejéből tevődik össze amit egy Szent nyílvesszővel helyezett az Ékkőbe.

 

 • Sesshoumaru:

 

iy_sesshomaru032.jpg

iy_sesshomaru046.jpg

1208674885_00.jpg

 

Faj: Kutya démon/szellem

Formái: Szellem,A félig átalakulásban lévő,Kutya szellem

Kor: 400

Név jelentése: Gyílkoló kör/penge

Névnap: Március 20

Horoszkóp: Mérleg

Anyja: Seiya

Apja: Inutashia

Testvére: Inuyasha

Szellem Társa: Jaken,Ah és Un

Személyiség: Hideg,Kegyetlen,Szűkszavú

Fegyvere: Tensaiga,Toukijin

Képességei: Energiakorbács,Mérgező karmok,Merges gáz,Képes visszahozni a halottakat a Tensaigával,Meido Zangetsuha

Sesshoumaru Inuyasha bátyja,de csak féltestvérek.Az anyjuk nem ugyanaz. Gyűlöli az embereket és a félszellemeket.Inuyashával nem igazán jó a viszonya,mert gyűlöli őt több ok miatt is.Először is félszellem.Másodszor miatta és Izayoyi miatt halt meg az apja.Harmadszor Inuyasha bírtokolja a pusztítás kardját a Tessaigát amíg ő a gyógyító kardot a Tensaigát ami számára haszontalan hisz ő nem szeret megmenteni senkit. Ezért kovácsóltat magának egy másik kardot a Toukijint Gosinki Naraku egyik reinkarnációja fagaiból.Célja ,hogy egy olyan saját birodalmat hozzon létre ahol uralkodhat az erős szellemeken. Naraku egyik legnagyobb ellensége,mert mikor Inuyasha levágta a bal karját Naraku felkereste és egy közönséges emberi kezet nyújtott neki.Amit Sesshoumaru egy Ékkőszilánkal kapcsolt a testéhez.Azzal próbálta meg elvenni a Tessaigát Inuyashától,de nem járt sikerrel.Késöbb kiderült,hogy végig alájátszott Naraku terveinek aki azt akarta,hogy ölje meg Inuyashát és mivel talán mindennél jobban utálja ha valaki megvezeti megesküdött,hogy megöli Narakut. Ami érdekes,hogy Sesshoumaru ki nem állhatja az embereket és mégis magához vette Rint aki egy ember.

  

 • Koga:

 

kouga-glint.jpg

kouga-2.jpg

 

Faj: Farkas szellem

Kor: 170

Név Jelentése: Lopós,Karom

Névnap: Október 31

Horoszkóp: Kos

Szerelme: Kagome (Ayame)

Társai: Jinta,Hakkaku

Fegyvere: Kard,Goraishi

Képességei: Gyorsaság,A ballkarjában lévő Ékkőszilánk miatt hatalmasat tud ütni,A lábaiban lévő Ékkőszilánkok miatt nagyott tud rugni,a Goraishivel villámokat szór

Koga a Farkas szellemek klánjának a vezetője.Eleinte gonoszként imerhetjük meg hisz az ő utasítására a farkasai lemészárólják azt a falut ahol Rin is élt.Első ellensége a paradicsom madarak akiket legyőz Kagaome segítségével.Majd Naraku csapdába csalja a falkát és Kagurával kivégezteti őket. Koga ezek után bosszút esküdött Naraku ellen a fajtája lemészárlásáért. Miután megismerte Kagomét és látta,hogy milyen kedves,bátor,szép az asszonyává fogadja.Kagome miatt tér jó útra.

 

 • Shippo:

  

shippo.jpg

 

Faj: Rókaszellem

Kor: 7-8

Név Jelentése: 7 ékszer

Névnap: Augusztus 14

Horoszkóp: Skorpió

Formái: Szellem alak,Nagy lebegő lufi,és egyébb átalakulási formák Pl: ló,sas...

Szerelme: Több is van.Mindegyik egy ember kislány.

Képességei: Rókatűz,Szemfényvesztő trükkök

Shippo még a történet elején csatlakozott Inuyashához és Kagoméhez. Legfőbb ellenségei a Villám Fivérek voltak akik megölték az édesapját.Neki Inuyasha segített megbosszulni az édesapja halálát a Villám Fivérek megölésével.Talán ő az egyetlen akivel nem tett semmi gonoszságot Naraku mégis ahogy csak tud segít a Naraku elleni harcban. Akit igazán megszerett az Kagome aki mindig valamilyen ajándékokkal halmozza el az ő világából.Pl:nyalóka,édesség,zsírkréta.....(persze nem viszi túlzásba) Mindemellet mindig figyel rá és foglalkozik vele.

 

 • Kirara:

 

kirara.jpg

kirara3.jpg

1237701876709_f.jpg

 

Faj: Macskaszellem

Név jelentése: Csillám

Ember társa: Midoriko majd Sango

Képessége: Át tud változni egy hatalmas Macskaszellemé és olyankor repülni is tud

Kirara kezdetben Midoriko papnő segítője volt aki azon a vidéken élt ahol késöbb a szellemírtók felépítették a falujukat.Miután Midoriko meghalt Sango lett a társa.Sangot mindenhová még a harcmezőre is követi.Nagyon jó és hű barát. Nagyon erős szellem akit nem kell félteni és gond nélkül teljesíti Sango vagy a többiek kérését.

 

 • Rin:

 

rin14.jpg

rin.jpg

 

Faj: Ember

Kor: 7

Név Jelentése: Fény hozója

Névnap: Május 4

Horoszkóp: Bika

Rin szüleit és testvérei megölte néhány utonálló.Egyedül ő élte túl a mészárlást .Ezek után egyedül élt egy faluban ahol a falusiak nagyon rosszúl bántak vele. Ahogy ez erdőben járt ott találkozott Sesshoumaruval aki egy fánál feküdt,hogy kiheverje a sérüléseit amit Inuyasha okozott neki. Rin valamiért megkedvelte Sesshoumarut és ennivalót vitt neki,de a falusiak rajta kapták és megverték.Mikor Sesshoumaru a sérüléseiről kérdezősködött ő csak mosolygott talán ez volt az a pillanat amikor Sesshoumaru is megkedvelte Rint. Majd Kouga farkasai megtámadták a falut és mindenkit lemészáróltak.Még Rint is megölték aki félelmében az erdőbe futott,de nem ért időben Sesshoumaruhoz. Sesshoumaru megtalálta a holtestét és életre keltette a Tenseigával. Utánna Rin is csatlakozott Sesshoumaruhoz,Jakenhez,Ah és Unhoz.Ezek után nagyon ragaszkodik Sesshoumaruhoz és  nem hagyná el semmiért.

 

 • Jaken:

 

jaken013.jpg

 

Faj: Kobold szellem

Név Jelentése: Haszontalan

Névnap: Április 1

Joroszkóp: Kos

Fegyvere: Kétarcú bot

Képessége: A Kétarcú bot segitségével tüzet tud fujni

Jaken egy Kobolt nép fővezére volt. Mikor nagy csatába száltak és minden veszni látszott akkor jelent meg Sesshoumaru aki legyőzte az ellenséget és megmentett a Koboldokat így Jakent is. Akkor döntötte el,hogy csatlakozik Sesshoumaruhoz és örökké szolgálni fogja őt. Sesshoumaru így megajándékozta a kétarcú bottal,de azon kívül más fegyverrel nem rendelkezik. Ő az egyetlen aki észreveszi a Nagyura jó tulajdonságait amit gyakran hangosan is hangoztat néha túlzásokba is esve,de  ami igaz,hogy a Nagyura számára egy pozitív hős akiből álltalában ő hozza ki a jó tuajdonságait.

 

 

 

213.jpg

 

 
 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Június / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 962804
Hónap: 6837
Nap: 120