Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ghost Stories-Bújj Bújj Szellem

 

Ghost Stories-Bújj Bújj Szellem

 

bujj.jpg

A Ghost Stories, avagy Bújj bújj szellem egy 20 részes anime sorozat, amit 2000-ben készítettek el. Láthattátok interneten, de egy időben a Tescoban is lehetett kapni DVD-n. Én személy szerint DVD-n láttam, úgy, hogy kölcsön kaptam egy ismerősömtől a részeket.

Személy szerint ez az egyik kedvenc animém, mondjuk nekem mindig is tetszettek ezek a misztikus animék, a szellemekkel meg minden. Ilyen például az XXX Holic is és ez az anime is, ami nekem nagyon tetszik. Maga a grafikája és a történet is nagyon aranyos főleg a macska belőle  a Maya. Nagyon ajánlom.

 

Történet

A történetünk Japánban játszódik, közel Tokióhoz. A főhős Satsuki egy költözés miatt kénytelen iskolát váltani. Ám a kisváros iskolájának régi épületében álítólag szellemek laknak. Az első napon amikor Satsuki a kisöccsével Keiichirohval iskolába ment, találkozott két fiúval Hajimével és Reoval "aki nagy szellem ismerő", ők mondták nekik, hogy ne menjenek a régi épülethez, mert dühös szellemek lakják. Azonban megjelen egy 6. osztályos gyönyörű lány Momoko, akinek a sapkáját a szél befújta az épületbe, ezért az épp most kovácsolódott kis csapatunk elhatározta, hogy bemászik az épületbe és megkeresik a kalapot. Az épületben Satsuki találkozik egy nagyon kicsi kis piros szellemmel, aki Satsuki legjobb barátja akar lenni, de ő inkább megfutamodni szeretne, ahogy mindenki a csapatban. A szellem, egyre dühösebb és nagyobb lesz ez miatt és üldözni kezdi őket. Ők egy régi irodában bújnak el, ahol megtalálják Satsuki anyukájának régi naplóját, amiben a szellemekkel kapcsolatos élmények és szellem űzések meneteit találják bennük. Mikor megtalálták a szellemüket, és a hozzászükséges szellem űzés menetét meglepődésükre a szellem beleköltözött Satsuki macskájába, Mayába és addig nem szabadulhat, amíg Satsuki és többiek le nem nyugtatják az összes szellemet. Ezek után mindenféle fúrcsa szellemmel találkoznak. Pl: Vécé,Lépcső,Zongora Kísértetével és a Futó szellemmel, és még sokat sorolhatnék fel. A kis csapatnak segítségére van Satsuki édesanyjának naplója, Maya, aki annak ellenére, hogy igyekszik gonosz szellem maradni többször jó tanácsot adott a csapatunknak és megmentette az életüket, és ha még nem lenne elég Ott van Momoko, aki kapcsolatban áll Satsuki édesanyjával, tőle is sokszor segítséget kapnak, hogy ne essen biztosan semmi bajuk.

 

Szereplők:

 

Satsuki Miyanoshita: 

26.jpg

Satsuki a Történet főhőse. Róla már sokszor volt szó. Talán az egyik legviccesebb dolog az, amit Hajime csinál vele, ugyan is mindent elkövet, hogy kihasználva Satsuki bénaságát (Mindig elesik) meglesse a búgyiját, gyakran még le is fotózza, de talán még az is előfordúlhat, hogy gyengéd szálak fűzik össze őket. Több, mint barátság. Satsuki édesanyja meg halt még nagyon fiatal korában, most édesapja neveli. Az édesanyja szülőhelyére költöztek el és ugyan oda jár iskolába most Satsuki ahova az édesanyukája. Csak is Satsukinak van meg ahhoz a képessége, hogy elűzze a gonosz szellemeket vagy lenyugtassa őket, bár a barátai nélkül mit sem ért volna el egyedül.

 

Keiicjiroh Miyanoshita:

33.jpg

Satsuki kis öccse. Nagyon kis aranyos kis fiú, kicsit félős, de ez érhető 7 évesen. Nagyon kedveli Hajimééket és Momokót, nagyon hiányzik neki az édesanyja.

 

Hajime Aoyama: 

11.jpg

Hajime Satsuki szomszédja. Már az első találkozásuk az ablakban is veszekedéssel ért véget, Hajime csajozós stílusa és Satsuki bugyijára tett megjegyzése miatt, de hát az, hogy még megjegyezte Momokora, hogy milyen csinos a végén egyáltalán nem úgy tűnik mintha Momoko érdekelné. Nagyon bátor és mindig számíthatnak rá a barátai, Satsukira főleg vigyáz ahogy tud.

 

 

Reo Kakinoki:

12.jpg

Reo Hajime legjobb barátja. Nagy szellem rajongó és kutató. Kicsit félős és halálosan bele van zúgva Momokóba.(Szerintem)

 

 

Momoko Koigakuto:

791910.jpg

Momoko Satsuki legjobb barátnője. Nagyon szereti a barátait. Az, hogy csak Satsuki édesanyja csak rajta keresztül tud kapcsolatot teremteni a többiekkel az azért van, mert ő a legidősebb a csapatban.

 

 

Amanojaku /Kaya/Maya/: 

45.jpg

Hogy miért írtam ki 3 nevet. Az Amanojaku a szellem neve. A Kaya Japánul a cica neve magyarul pedig Maya. Mindig is fúrcsa cica volt, hát még akkor milyen fúrcsa lett amikor más színü lett egy szeme és beszélni kezdett. De minden, ami biztos hiába az elején nagyon nem bírták egymást a végére ő is megszerette a gyerekeket és mindig segített neki, ha elakadtak.

 

 

1396.jpg

 

 

És most pár kép a személyes kedvenceim közül:

55234.jpg

logo.jpg

gakkounokaidan.jpg

dvd_bujj_bujj_szellem_03_v0804.jpg

990298.jpg

phpthumb_generated_thumbnail.jpeg

791912.jpg

623392.jpg

379489.jpg

29.jpg

990271.jpg

30.jpg

13.jpg

16.jpg

990278.jpg

9.jpg

14.jpg

ghost_stories_vol_1_all_mice.png

Ui: "Vigyázzatok február 28.-án. Húzzatok sálat, nehogy összetalálkozzatok a fejnélküli motorossal"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

xsxs@hotmail.com

(Adam, 2013.12.28 01:19)

Még kisebb koromban láttam de nem rég meg néztem újra a részeket és nagyon jó anime. Sajnálom, hogy abba hagyták ilyen hamar de az is lehet, hogy ennek így kellet történije mert így nem vált unalmassá.

neymar

(neymar, 2013.12.15 22:06)

szerintem is nagyon király csak a 20. rész az ameik el veszi a kedvet mert majábol ki megy a szellem szerintem ha lenne tőbb rész azis sikeres lenne

Bp. 1171 tiszaörs utca 14

(ádám, 2013.06.20 20:35)

nekem is nagyon tetszik ez a sorozat és nagyon örülnék hogyha több rész is lenne belőle

 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 841868
Hónap: 7094
Nap: 160