Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fullmetal Alchemit a Bölcsek kövének nyomában

 Fullmetal Alchemist:

A Bölcsek kövének nyomában

 

-animepaper-wallpapers_full-metal-alchemist_anime104_4934.jpg

 

 

Történet:

Ez a történet egy testvérpárról szól. Az idősebb Edward a fiatalabb Alpones. Még gyerek korukban elment az apjuk és az anyjuk meghalt, ezért felakarták éleszteni édesanyjukat alkémiával. Alkémiával a humán transzmutáció tilos, de Edwárdék megcsinálták. Mivel az alkémia legfőbb szabálya az egyenértéküség elve, ezért nagy árat fizettek. Edward elvesztette a jobb kezét Alpones pedig a testét és a lelkét, de ezt Edward nem hagyta annyiban és feláldozta a bal lábát testvére lelkéért amit egy páncélhoz csatolt. Ez volt annak az ára,hogy létrehoztak egy lényt ami még csak nem is hasonlított az édesanyjukra. Aki nevelte őket az automél készítő volt, így Edwardnak iskészített egy automél kezet és lábat. Ezután megfogadták, hogy vissza szerzik eredeti testüket és soha nem fordulnak vissza. Még a házukat is felgyujtották, hogy véletlenül se hátráljanak meg. Edward alkimista lesz, így növelve az eséjt, hogy megtalálják a gyógymódott ami nem más, mint a bölcsek köve. A bölcsek kövéröl kiderül, hogy emberekből csinálják,majd arra törekednek, hogy megtudják csinálni embereknélkül, de ez lehetettlen. Ezután feltünnek a homonkuluszok akikről kiderül, hogy a humán transzmutációból jönnek létre, de nem azok az emberek akik voltak csak az arcuk olyan. A homonkuluszok vezetőjét és Edward apja hozta létre az első bölcsek kövét. Ők már kb. több mint 100 éve élnek úgy, tudnak élni, hogy mindig más testét elveszik mivel a sajátjuk elrohad. Egyszer Alponesben csinálták meg a bölcsek kövét, de Edward testéért feláldozza magát, de nemcsak ezért hanem, hogy letudják győzni a homonkuluszok vezetőjét. Edwárdnak a végén sikerül, de öccséért feláldozza magát, nem hal meg hanem átkerül egy másik világba ami párhuzamosan van azzal amiben vannak. Csak ott ahová kerül nincs alkémia, így bizonyára az emberi világba került vagyis hozzánk.Azért kerülhetett ode,mert elötte tett egy kis kiruccanást abba a világba amikor az apját kereste,azomban az ottani Edward,mert mindenkinek megvan az ottani énje,tehát az az Edward meghal,így a mi Edwárdunk veszi át a helyét. Viszont amíg ez történik addig még sok kalandott fognak átélni. Sok harcot, alkémiát, barátságot fogtok látni az animében.

 

Szereplők:

 

Edward Elric:  

236563.jpg

378--17-.png

587559-ed_elric_super.jpg

bedward6.jpg

edward_elric-_fullmetal_alchemist-_manga.jpg

edward_elric_wallpaper.jpg 

Ő az acél alkimista Edward Elric a főszereplők egyike. Edward alkimista kör nélkül is tud alkémiát használni. Eleggé alacsony mégpedig 160 cm 16 évesen. Ha törpének nevezik arra nagyon bemérged és ha Alphonse nem fogja le meg is veri az illetőt. Izgálga, mókás egy fiú és ő a legfiatalabb alkimista.Egy embertsem akar megölni és ha lehet egy embertsem akar hátrahagyni. Nagyon ügyes alkimista. Mielött alkémiát használták volna Alphonse és ő mestert fogadtak ő tanította őket. Edward arra tette fel az életét, hogy vissza szerezze Alphonse testét mert az ő hibájából veszítette el. Nekem ő az egyik kedvenc szereplőm. Én nagyon sokat szoktam rajta nevetni.

 

Alphonse Elric:

66.jpg

97696-konachan.com___26310_fullmetal_alchemist_large.jpg

user_10185603_1254415005506.jpg

2edc19f15067f6912a98dfaf212b7b901242041495_full.jpg

Alphonse egy nagyon kedves szerény fiú. Minden állatot befogadna, de Edward nem engedi mivel nem lenne neki jó ,hogy mindig utaznak. Nem tud nem segíteni senkinek. Mindenkinek megtud bocsájtani még az apjának is aki elhagyta őket. Mivel egy páncél azóta mindig jegyzi az ételeket amiket nem tud megeni. Amint már a történetben leírtam egyszer belé csinálják a bölcsek kövét. Majd feláldozza magát Edward testéért és a világért. Viszont Edward vissza hozza és vissza kapja az eredeti testét.

 

 

Winry Rockbell:

fullmetalalchemist246.jpg 

winry_rockbell.jpg

user_10185603_1254243090686.jpg

winry-rockbell-828.jpg 

Winry Edwardék gyerek kori barátja. Mindig ő csinálja Edward autóméljét. Mindenért odavan ami gép és mindegyiket szétakarja szedni majd újra összerakni. Elvesztette a szüleit még az Ishváli háburuban. Nagyon kedves lány és nagyon félti Edwárdékat. Pinako néninél él. 

 

 

Roy Mustang:

2590d5b0c1d5102d5ccf9ecbe7f5003d1242043858_full.jpg  

1403045_f520.jpg 

roymustang.jpg

mustang-0001.jpg 

Ő a láng alkimista Roy Mustang ezredes. Az a célja, hogy fűrer legyen. Ebben egy barátja és hadnagya segíti. Mindig szivatja és piszkálja Edwardot. Amikor lehet akkor lazsál, és az a vágya ha fűrer lesz, hogy a lányok miniszoknyát hordjanak és ebben sokan támogatják.

 

 

 

Mellék szereplők:

 

 

Alex Louis Armstrong:

100118586.jpg  

armstrong.png

192d142c0estrong.jpg.jpg 

Ő az erős kar alkimista Alex Louis Armstrong. Mindig csillog amikor mutatja az izmait. Ez néha már Edwardék agyára szokott menni. Mindig segít Edwardnak még egyszer a bébi csőszük is volt, és Mustangnak.

 

 

Izumi Curtis:

izumi_0-1-.jpg

4506747c35e8628ebb.jpg  

izumi-2.jpg 

Ő Edwardék mestere. Nagyon kemény asszony soha sem kímélte őket csak, azért, mert gyerekek.  Még egyszer kitette őket egy lakatlan szigetre semminélkül és azt mondta ha kitalálják a rejtvényt akkor eljöhetnek, de csak 1 honapot kaptak. 1 hónap múlva vissza mentek Edwardékért.Sikerűlt nekik, viszont amikor megtudta, hogy humán transzmutációt hajtottak végre soha nem akarta őket látni. Azért, mert ő is elvesztette a gyerekét és humán transzmutációt hajtott végre, ezért elvesztette pár belsőszervét és pont ezt akarta elkerülni, hogy ők ne kövessék el ezt a hibát.

 

 

Van Hohenhiem:

fma_51_0037.jpg

hohenheim_of_light_anime.jpg

van-ohenime.jpg

Ő Edward és Alphonse apja. Elhagyja gyermekeit, mert nem akarta, hogy lássák amikor kezdet elrohadni a teste. Őt is átküldik a másik világba.

 

 

Tim Marcoh:

tim_marcoh.jpg

mjhgf.jpg

marcoh.jpg 

Tim egy tudós aki az 5-ös laborban dolgozott. Ő csinálta a legtöbb bölcsek kövét. Bűnbánata van a sok ember halála miatt akiket felhasznált a bölcsek kövéhez, ezért elment máshova ahol új életett kezdhet.

 

 

Shou Tacher: 

shou-tucker.jpg

shou-1.jpg

Ő is tudós aki az a fűrernek dolgozik. Ő csinálja a beszélő kimérákat, de ahogy ez kifog derülni csak egy embert és egy állatot keresztezett. Azért, hogy alkimista maradhasson feláldozta először a feleségét, hogy beszélő kimérát csináljon. Még a legelején Edward jó embernek hitte mivel nála tanulhatott és lakhatott a felvételiig. Viszont amikor visszajöttek egyszer nem találták Tacker lányát akkor döbbentek rá, hogy őt is kimérává változtatta csak azért, hogy alkimista maradhasson.

 

 

King Bradly:

fuhrer-king-bradley.jpg  

fuhrer_king_bradley_0001.jpg

fullmetal-alchemist-brotherhood-14.jpg

Bradley a fűrer. Mindenki hisz benne kivéve Mustangék. Van egy felesége és egy gyereke. A gyerekét találták és örökbe fogadták. 

 

 

Riza Hawkeye:  

riza_hawkeye.jpg

lkjhg.jpg

rizahawkeye.jpg

riza.jpg

Riza Mustang hadnagya. Mindig ő segít Mustangnak, gondoskodik róla. Riza szerelmes Mustangba és Mustang is belé. Viszont ezt szóban nem mondják ki.

Neki lesz majd egy kutyája akit először, amikor a falra akart pisilni  rá lött azóta nem csinálja. Jó lövész.

 

 

Sebzett (Scar):

scar.jpg

fma_scar.jpg

fma05-00004.jpg

Sebzett egy isváli. Isvál és az alkimisták között volt egy szomorú, kegyetlen csata. Az alkimisták lemészárolták az isváliakat, ezért bosszút akart állni az összes alkimistán köztük Edwardon is. Ő öli meg Winry szüleit pedig ők segíteni akartak neki. Előszőr ellenségek utána egyszer kétszer segíteni fog Edwardnak.

 

 

Rose Thomas:  

9.jpg

8.jpg

roseasholymother.jpg

Roseval Edward egy kis városban találkozott ahol egy pap tartotta a hitet mindenkinek. Ez a pap rossz volt mivel tév hitekkel látta el a város lakóit ezek között volt Rose. Rose elvesztette szerelmét ezért a paphoz fordúlt aki azt mondta, hogy feltudja támasztani. A pap egy hamis bölcsek kövét használt. Edward legyőzte a papot és megmutatta a város lakóinak, hogy milyen, de a városiak nem hálásak voltak hanem dühösek mert mindenki elvesztette a hitét. Azután a város teljesen elhaggya magát. Rose némaságott fogadott. A homonkuluszok vezetője magához veszi Roset mert az ő testét akarja következőnek. Hála égnek Edward megmenti.

 

 

Frank Archer:

archer_ep31.jpg

30__027946_14_44_40_.jpg  

fa1.jpg

Ő a fűrer legfőbb szolgálója. Kiakarja túrni a helyéről Mustangot.

 

 

Heymans Breda:

heymans.jpg

13_20_52_02_.jpg

heymans_breda.jpg

Ő Mustang egyik barátja és társa. Mindig kiáll Mustang mellet.

 

 

Denny Brosh:

116014474154.jpg

240681-denny_large.jpg

18_16_23_02_.jpg

Denny is alkimisták közétartozik. Szerelmes Ross hadnagyba, de ezt nem meri megmondani. Nem annyira ügyes és nem egy észlény.

 

 

Maria Ross:  

maria-ross.jpg

maria_ross.jpg

0.jpg

Mira ross hadnagy kedves ember. Mindig Denny mellett van. Egyszer valaki ráakar kenni egy ügyet, ezért Mustangnak azt a feladatot adták, hogy ölje meg, de Mustang egy csellel megmentette. Amikor csak tud segít Edwardnak.

 

 

Sheska: 

sheska-28fma29-thumb.jpg

sheska.jpg

scieszka_135.jpg

Sheskával Edwardék egy könyvtárban találkoztak. Mégpedig azért mert Edward  Tim Marko könyvét kereste, de a könyv eltünt. Sheska minden könyvet amit elolvasott azt szóról szóra feltudja idézni. Mivel Sheska olvasta leírta Edwardnak. Sheskát kirugták a könyvtárból mivel nem bírt elmenni egy könyv mellettsem, hogy ki ne olvassa. Edward szerzett neki állást az alkimistáknál.

 

 

Vato Falman:

militaire-22.jpg  

manga-farman-portrait.jpg

Vato ugyan úgy Mustang barátja és társa. Mindent megtesz amit csak mondanak neki.

 

 

Kain Fuery:

fuerykain.png

tumblr_kvhipqagv41qzjm9mo1_500.jpg 

Kain ugyan úgy Mustanggal van. Ő inkáb okos mint lövész bár tud lőni ha kell, de nem olyan jó. Ő adja majd Roze hadnagynak a kiskutyát. Kedves fiú kb olyan, mint Alphonse.

 

 

Jean Havoc:

379197-170388-havoc_super.jpg

thumbnail_14244.jpg  

__id___by_jean_havoc.jpg 

Jean is Mustang társa. A többiekkell ellentétben igazi nőcsábász. Megsérül így nem fog tudni Mustangnak segíteni. Viszont mégis megtalálja a módját, hogy segítsen. Kiváló lövész.

 

 

Maes Hughes:

maes_hughes.jpg

critiques_fma_hughes.jpg

maeshughes.jpg

Maes Mustang legjobb barátja. Van egy felesége és egy gyereke. Mindig a lányát mutogatja mindenkinek sokaknak már az agyukra megy. Egy homonkulusz megfogja őlni, ezért Mustang nagyon mérges lesz.

Én nagyon nagyokat szoktam rajta nevetni.

 

 

Elicia Hughes:

elicia.jpg

383241380291.jpg.png

45021_147173358649007_100000690316512_284866_4971473_n.jpg

Ő Maes lánya. Nagyon nem tudunk meg róla semmit.

 

 

Glacier Hughes:  

glacier_hughes.jpg

fma72x_1_.jpg

 Ő Maes felesége és Alicia anyukája. Kedves nő és bár férje meghalt ő mégis segít Edwardnak és Mustangnak.

 

 

Trisha Elric:

fma31t.jpg  

1503731650_small.jpg

695143-trisha2.jpg 

Ő Edward és Alphonse anyukája. Nagyon szerette a férjét.Ő tudta, hogy a teste rohad. Kedves és mindig mosolyog, de egy  betegségben meghalt.

 

 

Grumman: 

grumman.jpg

fullmetal_alchemist_-_32_-_large_08.jpg

Ő is jóba van Mustanggal. Ahogy látjátok jól tud rejtőzni ezt a nagymami jelmezen fönt a képen lehet látni. Szeret sakkozni.

 

 

Sig Curtis:

01.jpg

sig_curtis2.jpg

Ő Izumi(Edwardék mestere) férje. Nagyon erős és vigyáz mindig Izumira. Együtt egy hús boltot vezetnek.

 

 

Nina Tucker:

nina_tucker_5160.jpg 

1517868842_small_1.jpg

nina_chimeraform.jpg 

Nina Shou Tucker lánya. Ahogy az utolsó képen látszik őt is kimérává változtatta. A fölötte lévő képen a kutya és Nina van. A kutya neve Alexander őket keresztezte, hogy egy beszélő kimérát csináljon és alkimista maradhasson. Nina nagyon szerette Edwardot és Alphonset. Mindig velük játszott ha kijöttek a könyvtárból. Apukáját is szerette és nem is tudta, hogy az anyát kimérává változtatta, az apja azt mondta neki, hogy elment. Sebzett fogja megölni.

 

 

Russel Tringham: 

19.jpg

russel_tringham_122.jpg 

russell3.jpg 

Russel egyszer Edward Elricnek adta ki magát ,ez úgy derült ki, hogy pont abba a városba mentek Edwardék is. Ők titokban hamis bölcsek kövét csináltak, pontosan, ezért mentek Edwardék oda. A homonkuluszok átvérték őt és testvérét, de Edwardék segítettek és barátok lettek.

 

 

Fletcher Tringham: 

fletcher2.jpg 

fletcher_tringham_0001.jpg

02.jpg 

Ő Russel öccse, úgyszintén kiadta magát csak ő Alphonsenak. Ő kicsit érzékenyebb, mint Russel mivel már előbb fel akarta adni magukat,de Russel nem hagyta. Egyszer találkozott az utcán Alphonseval és össze barátkoztak. Majd a végén amikor Edwardék rájönnek, hogy mit is csinálnak, majd Edward mellé fog állni.

 

 

Lyra:

lyra_ep9.jpg 

lira2.jpg

dante_disguisedaslyra.jpg

Lyra egy cseléd aki Danténak dolgozik. Igazából nem gonosz, de a végén Dante elveszi a testét, és belőle lesz a fő gonosz.

 

 

Dante:

dante.jpg 

fullmetal-alchemist---opening-4-creditless.mkv_snapshot_00.58_-2010.07.06_16.28.16--6-.jpg

18oz9.jpg 

Dante a fő gonosz. Ők csinálták meg az első bölcsek kövét Hohenhiemmel. Mivel a testük mindig rohad, ezért testet kell cserélniük, de Hohenheim csak párszor Dante viszont nagyon sokszor cserélt ezért egyre gyorsabban kezd rohadni a teste. Így ,ezért tettem ki pár képet róla ,mert ez mind az ő teste volt. Ő a homonkuluszok vezetője, de van közölük aki majd elfogja árulni őt.

 

 

Clara Psiren:

psiren-from-fma.jpg

psiren.jpg

psiren_120.jpg 

Clara egy bűnöző aki értékes tárgyakat lop. Először amikor Találkoztak Edwarddal elhihette Alphonseval, hogy a gyerekekért lop. Mivel Clara nagyon sok helyen dolgozott pl.:nővérként, óvónőként, apácáként. Alphonsenek nem volt szíve lecsukatni, de Edward mégis legyőzte és börtönbe vitték,majd könnyedén megszökik,de erről Edwárdék már nem szereznek tudomást.

 

 

Basque Gran:

basque-gran.jpg 

95577573bda260_full.jpg

basque_gran.jpg 

Ő is a fűrerrel van. Minding Mustang ellen játszott meg Edward ellen.

 

 

Kimérák:

 

 Martah: 

martel.jpg 

pdvd_010.jpg

Martah egy kiméra. Őt egy kígyóval keresztezték, az egyik homonkulusz társa aki elárulta Dantét. Alphonseval jó kapcsolatban áll. A barátait megölik, de őt Alphonse megmenti.

 

 

Dorochet:

dolcetto.jpg

1919.jpg

Őt egy kutyával keresztezték. Őt megölik.

 

 

Roa:

roa.jpg 

loa.jpg 

Őt egy bikával keresztezték.

 


 

 

official-1024.jpg

 

 
 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 853560
Hónap: 7148
Nap: 234