Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D.I.C.E - Dinosaur king - Deltora Quest

D.I.C.E a mentőcsapat

bbd4df691790895e91e9797f93824a94.png

 Történet:

A DICE vagyis a DNS Kibernetikus Vállalat a Sarbylion galaxis távoli körzeteit járják,hogy ha szükség van rájuk akkor segíthessenek.Jet,Chow,Robert,Marco,Sam,Puffy,Marsha,Tak robotpáncélt szerelnek magukra és ráülnek különleges járműveikre ha segíteni kell a galaxisból bárkinek.A gépek átalakúlhatnak ha a veszéjesebbre fordúl a helyzet a parancsszó hallatán.Álltalában dínó alakot vesznek fel ezek a mehanikus életformák amik nem csak járművek,de DICE tagok legjobb társa is. Jet és a többiek az F-99-es erődön utaznak a galaxis kölünböző pontjaira. Zavaró tényező amikor megjelenik a Fantomlovag aki vagy segít Jetéknek vagy hátráltatja őket. Tehát a történet a DICE tagok kaladjairól szól,bár sok megjegyzés illeti őket azért,mert fiatalok,de helyén van a szívük és a bátorságuk.A történetben az a feladatuk,hogy segítsenek azoknak akik segítséget kérnek a DICE-től,és ezt becsületesen szívvel lélekkel csinálják,még akkor is ha néha meg kell szegni a parancsot. A történet tele van spékelve humoros jelenetekkel amit legfőképpen Jetnek a főszereplőnek köszünhetünk bár Jet és Robert veszekedése is könnyen mosolyt fakaszthat az arcunkra. 

A történet második felében ellátogatunk a Heron Univerzumba egy féreglyukon kersztül.Ez egy ősi univerzum ahonnan a dínóölők származnak.Az ottani lakosok az örök élet után kutattak ami hatására 2 kard a Malu és a Lumo kard jelent meg. A Malu kard a halál a Lumo pedig az élet kardja. A Lumo kard uralma alá hajtja a Halhatatlan Fáraót.A Malu kard pedig kiválasztja a Fantomlovagot,de mikor a Fantomlovag el akarja vinni a kard ketté törik. Az egyik része a Fantomlovagnál van a másik fele pedig a sárkányerőd egyik titkos helységében amit csak Jet tud kinyitni  a kristályokkal a kezén.Miután a Malu kard elhagyta a Heron Univerzumot a lakosok számára megált az idő,örök életet szereztek,de minden napjuk ugyanolyan volt és nagyon lassan telt. A Dínoölőket vagy levadászták vagy továbbfejlődtek a Heron Lovagok gépeivé Lovagölőkké. A Dínóölők mintha megéreszték volna a veszélyt és a lelküket 2 kristályba zárták,majd az űrbe kűldték.A kristályok Jet árvaházának kertjében landólt,majd belefúródott a kezébe.-Ez a Dínóölők egyetemes történelme. A Heron Lovagok a Heron univerzum nyugalmáért felelnek.Hűek a Halhatatlan Fáraóhoz,de késöbb átálnak a DICE oldalára,mert rájönnek,hogy csak a pusztulást hozza rájuk a Fáraó. A kardokat elpusztítják és az élet is visszatér a Heron Univerzumba.Már nem lesznek örök életüek,de végre boldogan élhetnek tovább.

 

 

Szereplők:

 

 

Jet Siegel:

335168.jpg

Hajszín: Piros

Szemszín: Sötétkék

Színe: Piros

Dínóölője: Motoraptoraptor

Jet a történetünk főhőse,mint mindegyik DICE tag ő is árva. Igen forrófejű,energikus és leginkább az érzelmei vezérlik.A szíve után megy.Ha megtanúlja,hogy nem szabad,hogy az érzelmei vezessék akkor nagyon pilóta,de persze ha nem az sem baj hisz a sikereit talán ez a tulajdonság hozza,és persze azt sem tagadhatjuk le,hogy ő a DICE legjobb embere.Nagyon szereti a küldetéseket,szívvel lélekkel csinálja és az sem érdekli ha meg szeg néhány szabájt ha segíthet valakin. Nem szereti ha a kora miatt cikizik.A szülei meghaltak.Csak egyetlen bátyja maradt Zak aki szintén a DICE embere volt,de egy küldetésen felrobban a gépe és meghal.Jet elötte nem köszönt el tőle,mert nagyon összevesztek és magát okolta a történtekért.A bátyja volt a példaképe akit mindig is le akart győzni.Késöbb a Fantomlovagban látja ugyanazt a kihívást amit a bátyjában, ezért őt is leakarja győzni. Motoraptorral nagyon jó kapcsolatban van bár nem tökéletes közöttük az öszhang mindig.

 

 

Robert Clapice:

zy321711.jpg

Hajszín: Szőke

Szemszín: Világoskék

Színe: Lila

Dínóölője: Sárkánysirály

Robert a DICE szépfiúja. Ő is árva akár csak a DICE többi tagja.Nagyon jó harcos és Jet egyik legnagyobb vetélytársa.Gyakran veszekszik Jettel arról,hogy ki a jobb,mert mind kettőjük jobbnak gondolja magát a másiknál,de ez elég komikus jellegü szokott lenni. Robert szinte mindeg küldetés oszlopos tagja hisz a Dínóölőjével repülni is tud.A társait a levegőből támogatja.Nyugodt és soha nem fordul elő,hogy a parancs ellen cselekedjen. Néha képes elég beképzelten viselkedni és a hiúság sem áll tőle messze,na meg az egójával sincs semmi baj.Bár állandóan veszekednek Jet és ő alkotják a legjobb csapatot.


 

Marco Rocca:

d_i_c_e__marco_rocca_by_mnkm-d31k1w4.jpg

Dínóölője: Vakondszaur

Árva akár csak a többiek.Nagyon leleményes,viszont az is igaz,hogy nehezen kezd neki a küldetéseknek.Nincs benne minden küldetésben,de ha részt vesz egyben akkor nem bánja ha meg kell szegnie néhány parancsot,hogy segítsen a barátainak.Álltalában sokat panaszkodik főleg azért,mert kicsi a helye a vakondszaurban.Az árvaházban Jet egyik legjobb barátja.Közös barátjuk Cecil volt.Nagyon félénk volt így a társai mindig őt piszkálták.

 

 

Sam N'Dool: 

291141.jpg

Dínóölője: Paratricar

Sam az F-99-es erőd zsenije.Nagyon okos.Gyakran az erődön marad,hogy onna tudjon segíteni a többieknek,de néha a küldetéseken is részt vesz, bár legtöbbször csak megfigyelőként.A dínóölője képessége,hogy láthatatlanná tud válni, így könnyen eltudnak rejtőzni a harctéren.Nagyon sok jó ötlete van és ügyes a gépek terén.

 

 

Tak Carter:

82657.jpg

Dínóölője: Dimetrover

Tak az F-99-es erőd kapitánya.Általában ő tervezi meg a bevetések stratégiáját, és jó néhány küldetésen maga is részt vesz.Hűen ragaszkodik a szabályokhoz és a parancsokhoz. A csapat legidősebb tagja.Kezdetektől ő a kapitány,de mindig kételkedik abban,hogy a többiek megbíznak-e benne.Bár azt mondja,hogy a küldetés az első nagyon aggódik a többiekért,mintha a bátyjuk lenne.Szintén árva.

 

 

Marshal Rizanov:

181140.jpg

Dínóölője: Dimetrover

Marshal a teknős ágyú beüzemeléséért felel,de ami fontosabb hogyha Tak nincs a hajón ő a kapitány.Nagyon jól tud akciózni és Tak dínóölőjét is jó vezeti.Még 1 küldetésen is részt vett.Árva akár csak a többiek.Meg van a maga stílusa,emellett Puffy jó barátnője.

 

  

Puffy Angel:

335132.jpg  

Dínóölője: Nincs

Puffy a csapat adminisztrátora.Ő felel a számítógépekért,ő figyeli,hogy hogy haladnak a küldetések és a kommunikációért is ő felel.Vásárlásmániás.Régen mikor meghaltak a szülei nagyon szomorú volt,de Jet megvígasztalta azóta is hálás neki.Bár az érzések gyakran változnak és hálából könnyen szerelem lehet.

 

 

Chao Lee:

1158238480.gif

Dínóölője: Teknőc erőd

Chao vezeti a DICE erődjét a Teknőc erődött és a Teknőc ágyú beüzemeléséhez is szükség van rá.Nagyon jól manőverez a Teknőc erőddel.Van egy kisállata Moke.Nagyon szereti az állatokat és a növényeket.

 

 

Fantomlovag:

335191.jpg

Dínóölője: Lovagrex

A Fantomlovag valójában Jet bátyja Zac Diethel.Mikor elment egy küldetésre az űrhajója felrobbant és meghalt, ám Ama Ral rátalált a Heron lovagokból.Megkérte a Halhatatlan Fáraót,hogy élesszesze újra a Lumo kardal amit meg is tett. Zac így életben maradt,de és be ált a Heron Lobagokhoz.Ám amikor rájött a Fáraó szándékaira elvitte a Malu kardot a Heron Univerzumból.Késöbb Fantomlovagként jelenik meg Jet legujjabb ellenfele.Azomban mikor elpusztulnak a Heron Univerzum kardjai az ő élete is elveszik.

 

 

Heron Lovagok:

 

 

Zaba Gun:

1157296232.png

 

 

Ul Mesal:

1157296287.png

 

 

Idel Den:

1157296336.png

  

 

Ama Ral:

1157283918.png

 

 

Ein Lat:

1157377963.png

 

 

 

Dinosaur King-Dinoszaurusz Király

 

smj2f00z.jpg

Történet:

A Főhőseink 3 12 éves gyerek.Névszerint Max,Rex és Zoe. A kaland akkor kezdődött amikor 3 dinoszaurusz kártya és 3 kő esett Max kertjébe a levegőből.Max,Rex és Zoe megtalálták ezeket és rájöttek rejett képességeikre. A kő segítségével a kártyákon lévő dínók életre kelhetnek és visszatérhetnek kártya formába is. Ezeket a dínókat fejleszteni is lehet mégpedig az erre a célra kifejlesztett kártyával ami további erőt add a dínóknak az elemüknek megfelelően. A főhősök ezekben a dínókban nem  hatalmas régészeti felfedezést látnak és nem is eszközként tekintik őket hanem legjobb barátként és társként. Persze azzal,hogy rátaláltak ezekre a kártyákra feladatot is kaptak mégpedik,hogy összegyűjtsék az összes Dínószaururusz kártyát a gonoszok elött,hogy ne ,hogy rossz célokra használják fel a dínókat. Az ellenség az Alfa banda aminek a vezetője egy Dr. Z nevü tudós akinek a robotjai elöbb robbannak fel álltalában,mit azt használni lehetne valamire.

 

 

 Szereplők:

 

 

Max Taylor:

max-taylor.jpg

Max társa Chomp lesz aki a villám elemet bírtokólja.Az apja híres régész aki sokat segít Maxéknek a történeben a dínókkal kapcsolatban. Az édesanyja nem tudja,hogy igazából a kis házi kedvencük dinoszauruszok,mert Max és a többiek azt mondták,hogy kutyák és érdekes módon mindenki elhiszi nekik,hisz a városban is nyugodtan sétálnak velük.Max Rexel ellentétben nagyon rendetlen és szelebúrdi.

 

 

Rex Owen:

320_dinosaur-king-004.jpg

Rex társa Ace lesz aki a szél elemet bírtokólja.Rex árva és Maxék fogadták örökbe.Késöbb kiderül,hogy a szülei élnek és csak Dr. Z mesterkedései miatt szakadtak el egymástól.Rex apja és anyja készítették a dínós kártyákat,hogy megmentsék a fajt a kipusztulástól, így egy időgéppen visszamentek abba az időbe ahol még a dinoszauroszok éltek.Mindamellett Rex nagyon szomorú azért,mert nem lehet a szüleivel.Nagyon rendes és érzékeny.

 

 

Zoe Drake:

zoe_image_player_432_324.jpg

Zoe Max és Rex szomszédja és jó barátja. Az ő társa Paris akinek az eleme a fű. Zoe nővére is mondhatjuk olyan tudós jelleg, hisz nagyon okos és nagyon ért a műszerekhez. Ő készíti a dínótárolót és azt az eszközt amivel bárhova eltudnak jutni a világon. Zoe nagyon kemény lány aki imád vásárólni és nagyon szereti a divatot.Persze Rex, Max és Zoe is nagyon szeretik a dínókat.

 

 

Chomp:

how-to-draw-chomp-from-dinosaur-king.jpg

Chomp egy nagyon erős Triceratops akinek a képességei a villámban rejlik. Nagyon szeretne segíteni a társainak akik Dr. Z kezébe kerültek.

 

 

Ace:

dinosaur-king-ace.jpg

Ace Rex társa akinek az eleme a szél.Ace egy erős Karnotaurusz aki könnyedén legyőz akár nála 2x nagyobb ellenséget. Nagyon szereti Rexet így nagyon megbántja amikor valami rosszat csinál és Rex ezért leszídja.Tehát ugyanolyan érzékeny akár csak Rex.

 

 

Paris:

dinosaur-king-paris-pic.jpg

Paris Zoe társa.Nagyon szereti Zoét aki mindig dicséri ahogy azt egy igazi gazdinak kell. Egyik képessége a természetáldás ami képes meggyógyítani bárkit. Eleme a fű.

 

 

 

 

Deltora Quest:

deltora-quest-deltora-18821299-570-.jpg

 

Történet:

A történet egy gyönyörű királyságban kezdődött, amit Deltorának hívnak. Ez a királyság Adin örökösei kezében volt, akik a Deltora övévnek segítségével vezették ezt a világot. Azonban hála az Árnyak ura cselszövéseinek az alatvalói (pl: Fallo) beférkőzött a király mellé és legfőbb tanácsosa lett. Végül olyan törvényeket hozatott a királlyal amik egyáltalán nem Deltorát szólgálták, hanem az Árnyak uráét. A király már nem viselte az övet.Egy toronyban őrizték elzárva a kűlvilágtól. Mikor az új király Ádin került a trónra ő annyira megakart felelni Deltora törvényeinek,hogy nem vette észre,hogy egy káprázattal egy puszta illúzióval csapják be őt.Szentül meg volt győződve róla,hogy minden rendben van és a népe boldogan él.Holott csak ő élt fényűzően a palotában.Mindenki más éhezett,nem volt otthona,mert mindent leromboltak és elvettek tőlök a katonák Fallo utasítására.Gyűlölte mindenki Adint amiért nem tesz semmit. Ezt kihasználva az Árnyak ura utasítva az Agbabáit megtámadta a palotát és menekülésre kényszerítette  Ádint és a királynét. Akiknek segítségükre sietett régi jó barátja Deltora városának kovácsa. Megfogadták,hogy majd a fiúk megmenti Deltorát az Árnyak urától és újra egyesíti a 7 törzset Deltorában. Így kezdődött el Lief története. Lief 2 társával Jasminnal és Bardával együtt megfogadták,hogy összegyűjtik mind a 7 ékkövet(gyémánt,smaragd,lapis,topáz,opál,rubint,ametiszt) egyesítik a törzseket és megtalálva Adin örökösét legyőzik az Árnyak urát. Azonban ez a küldetés cseppetsem veszélytelen,mert minden ékkövet egy őrző véd.Deltora Királyságának 7 legfélelmetesebb lénye.Ugyanakkor Liefnek és barátainak nem csak velük hanem a szürkeőrzőkkel és egyébb szörnyekkel is szenbe kell nézniük pl:olokkal.Szóval cseppetsem könnyű és veszélytelen.Mindig van új ellenség akit le kell győzniük. Pl: maga Tégen vagy a gyermekei,de ott van még a hatalmas tűz mágus is,na meg az Agbabák.A történet hihetetlenül kalandos és egyáltalán nem unalmas.Mindig akad valami bonyodalom ami teljesen megváltoztatja az események menetét.Ott van Dain esete hisz róla képzelik azt,hogy Ádin örököse,de kiderül,hogy végig az árnyak urának dolgozik és,hogy ő valójában egy ol.Humor is akad benne bőven.Nekem például az a kedvenc részem amikor Barda a Ritmeri játékokon bemutatkozik Bogyóként.Jasmint Madárkaként Liefet pedig Ágiként mutat be és a tetejében még Bokor falvából is érkeztek.Hát ott kezdtem szakadni a röhögéstől a Tv elött,amint ezt a jelenett végignéztem.(még azt is megjegyezném,hogy a drámát sem felejtették ki belőle, ami ismét bonyodalmakhoz vezet vagy éppen a barátságokon mélyít egy nagyott.)Minden rész élvezetes és érdemes megnézni,mert nagyon jó szórakozás és ha más ért nem is akkor már Liefért,mert szerintem ő legjobb ebben a történetben, persze sok más szereplőt is lehet kedvelni,mert abból van bővel a jó és a rossz oldalon is.Nem is kell messzire menni.Elég a főszereplőkig,mint például Jasmine vagy Prim aki egy barátságos mindig vidám kin és még sokan mások.

Tehát azt javaslom,hogy látogassatok el Deltornak hihetetlenül fantasztikus világába és éljetek át minden izgalmas kalandot Leifel,Jasminnal,Bardával és a többi szereplővel!! 

 

 

Szereplők:

 

 

  • Lief:

 

deltora_quest_lief_by_4kg.jpg

images.jpg

r755475_6302246.jpg

 

Lief egy 16 éves fiú aki Deltora város kovácsának a fia.Gyerekkorától kezdve egészen még 16 éves nem lett a szülei Deltora történelméről meséltek neki a Deltora könyvéből.Már akkor is győlőlte az Árnyak urát és gyakran leckésztette meg a szürke őrzőket a városban.Azonban amikor 16 éves lett a szülei egy nagyon fontos feladatot bíztak rá .Mégpedig,hogy szabadítsa fel egész Deltorát.Az édeapja újrakovácsólta Deltora övét.Liefnek az a feladata,hogy összögyűjtese bele az ékköveket ami Deltorának 7 legköülömböző pontján található és mindengyiket egy hatalmas őrző véd.Tehát egyáltalán nem veszélytelen,de Lief ezzel nem törődik.Elfogadja a kűldetést és segédjével Bardával útnak indul,de még az első kő megszerzésénél a csapat egy újjabb taggal bővül Jasminnal. Nagyon nehezen megszerezték a 7 követ,de a legnyagyobb harc csak ez után következett megtalálni az örököst.Kissebb kitérők után kiderült,hogy a valódi örökös maga Lief. A nyagbetűs hős akinek a feladata,hogy megmentse Deltora népét az Árnyak urától ,amit igenis komolyan vesz.Lief egy nagyon szerény fiú hatalmas igazságérzettel és segíteni akarással.A barátait és a családját mindennél fontosabbnak tartja,de segíteni is akar.Igazi vezér egyéniség aki nem csak a törzseket egyesíti újjá hanem boldogságot és virágzást hoz Deltorára.

 

 

  • Jasmine:

 

jasmine_filli.png

 

Jasmint gyakran emlegetík vad lányként,ez azért van, mert Jasmine teljesen egyedül nevelkedett a Bánat erdejében.2 barátja Filli és Krí a holló.A szülei még kiskorában meghaltak,így nem sokra emlékszi velük kapcsolatban.Inkább az édesanyjára emlékszik,az ápjára nem nagyon. Találkozik Lieffel ebbe az erdőben,de azt hiszi,hogy szürke őrzők,így ahelyett,hogy segítene elcseni Lief láthatatlanná tévő köpenyét. Lief és Barda sikeresen megmanekül és megszerzik az ékkövet is a topázt. Ezek után csatlakozik a csapathoz Deltora felszabadításáért.A csapat egyik legügyesebb harcosa pedig sokan lenézik,mert lány.Nagyon kemény és harcias,akaratos, és általában igaza is van.Nagyon jók a megérzései.Képessége,hogy tud beszélni a fákkal amit még a Bánat erdejében tanúlt, hisz nem volt ki mással beszélgetnie. Kiderül,hogy az apja életben van és az nem más ,mint Dúm az ellenállás vezetője.Érdekes,hogy vele kapcsolatban Jasmine nagyon gyanakodó volt és egyáltalán nem kedvelte(pedig az apja volt akit nagyon szeret).Lieffel kapcsolatban csak azt tudok mondani,hogy nagyon közel álnak egymáshoz,de nem szerelemből.Jasmine úgy tekint Liefre,mintha a bátyja lenne.Lief Jasminra pedig a hugaként tekint.

 

 

  • Barda:

 

char_20226.jpg

 

Barda még Ádin király uralkodása alatt palota őr volt. Örök sebet hagyott rajta az,hogy sem a királyságot nem tudta megmenteni sem az édesanyját amiért bosszút fogadott.Megfogatta,hogy mindenképpen legyőzi az Árnyak urát és megbosszúlja az édesanyját. Természetes így ő lesz az aki Lief társa lesz az elejétől.Nagyon jó harcos,erős és nyagon nyugodt higgadt.Lief inkább forrófejü hozzá képest pedig aztán Liefre sem jellemző mindig ez a vonás.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 6
Összes: 857600
Hónap: 7355
Nap: 348