Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Avatar Aang legendája

avatar_aang_legendaja.jpg

Avatar Aang Legendája:

 

A történetünk egy olyan világban játszódik, ahol mindent a négy elem irányít. (Víz,Föld,Tűz,Levegő)

Az elemeket emberek irányítják, ők az idomárok. Általában egy ember csak egy elemet képes irányítani, kivéve az avatar. Ő az, aki összefogja mind a négy elemet, azonkívül ő az átjáró a szellemvilágba is. Az Avatár feladata, hogy békét teremtsen ebben a világban, segítségére van, hogy mind a négy elemet irányítja és az avatar állapot. Az avatar állapotban az avatar kapcsolatba lép a szellemvilággal és sokkal erősebb lesz, viszont ha egy avatart az avatar állapotban ölnek meg a reinkarnáció megszakad és az avatar megszűnik létezni.

Ahogy az intróban hallottuk a négy elem szerint négy néppé széledtek szét e világ emberei. A négy nép békében élt egymással, míg a tűznépe támadást nem indított. Csak az avatar a négy elem mestere képes megállítani őket. Ám amikor a legnagyobb szükség volt rá ő eltünt.

Az avatar mindig újjászületik, és mindig egy másik nép tagjaként.

Sorban Víz,Föld,Tűz,Levegő.

Mivel az előző avatar Rokku avatar a tűz népébe született újjá, a tűz népe tudta,hogy a levegő nomádjai közé fog érkezni az új avatar, ezért felégették az összes levegő templomot, és minden levegő nomádot megöltek, kivéve az avatart.

Ő szerencsés módom megmenekült, viharba keveredett és véletlenül avatar állapotba lépve megmentette saját és állatsegédje Appa életét. Egy hatalmas Jéggömbbe zárta magát és több, mint 100 évig aludt, amíg Katara és Sokka meg nem találták és ki nem szabadították.

Tehát az avatar visszatért. Innentől kezdve Katara és Sokka segítettek Aangnak. Követték útja során és segítettek neki mestereket találni, hogy megtanulja mind a négy elemet. Először az Északisark vízidomárjaihoz fordultak, hogy Aangnak vízidormár mestert találjanak, majd a Föld királyságába mentek ahol megtalálták Topht a földidomár mesterét. A tűzidomár mestere Zuko lesz.

Zuko az egész történet alatt üldözi Aangot és kis csapatát. Azzal, hogy szembeszegült apja akaratának, száműzött lett a Tűz népének hercege. Az apja azt mondta neki, hogy ha elfogja az avatárt vissza kaphatja  a becsületét és visszafogadja. Nagyon fontos ez neki, a történet során azonban rájöhetünk, hogy nem tudja pontosan hol a helye, hisz amikor azt hiszik megölte az avatárt és visszafogadja az apja, és újra ő lesz a herceg, még akkor  sem lesz boldog. Így ott hagyja a Tűz népét és elmegy Aanghoz, hogy segítsen neki tűzidomárrá válni.

Zukót azonban húga Azula akarja kiiktatni, aki szerez magának még két segédet Tyleet és Mayt. Ők hárman igen veszélyes ellenfelek, de nem csak Zuko a célpontjuk hanem Aang is.

Amikor Aang visszatér akkora már a Tűz népe elfoglalta szinte az egész világot. Már csak két Földváros Omashu és Ba Sing Se állt ellen és az Északi víz népe.

Tehát Aangnak bőven lesz, mit csinálnia.

Kövessétek végig a fiatal avatár tetteit, nagyon élvezetes lesz. Eszméletlen harcok, kiváló grafika, Humor dögivel, Szerelem, És idomítás. Egyébként mindegyik nép idomításainak mozdulatai egy-egy kínai harcművészetből származik, ezért olyan egyediek és kemények.

Aang útja során nagyon sok mindenkivel találkozik és sok barátot szerez. Kövesd hát végig az Avatar Legendáját.

(Nikkelodeonon láthatjátok)

 

Aang Avatár:

 

aang_official2.png

avatar_aang_by_shira_chan2.jpg

Aang a fiatal Avatár, aki a Levegő nomádjai közül került ki. 12 éves fiúcska, akinek sorsa, hogy legyőzze a tűz urát és békét teremtsem a világban. Idővel megtanulja használni mind a négy elemet és az avatar állapotot is. Mindent szeret, ami él, így vegetáriánus. Soha semmit nem öl meg. Állatbarát. Hihetetlenül ügyesen megérteti magát mindenféle állattal és tudja, hogy mit szeretnek és mit kell velük csinálna ha esetleg megtámadná. Nagyon érzékeny, de hihetetlen idomár. Megállja a helyét, mint avatár. Szerelme Katara.

 

 

Katara:

 

kataracgfdg2.jpg

 

zzz.jpg

 

Katara a Déli víztörzsének utolsó vízidomárja. Sajnos a Déli víztörzsét már leigázta a tűz népe, és elfogták az összes vízidomárt. Katara úgy menekült meg, hogy az édesanyja feláldozta magát és Katara helyett őt fogták el, mint az utolsó vízidomár. Az édesapját már régóta nem látták, mert folyamatosan seregével egy invázión gondolkoznak, hogy hogyan tudják legyőzni a Tűz népét. Addig Katarára a nagyija vigyáz. Nem csak, hogy szerintem a legjobb vízidomár válik belőle, hanem gyógyítani is megtanul. Aang is neki köszönheti az életét egyszer amikor meggyógyította őt Azula villáma okozta sebtől a Hold-medencéből hozott víz segítségével. Tudni kell, hogy a vízidomároknak a Hold ad erőt ahogy a tűzidomárok nak a Nap. Katara egy boszorkánytól, aki szintén a víztörzséhez tartozott akarata ellenére megtanul vért idomítani. (Testben lévő folyadék miatt) Nagyon kedves és gondoskodó. Sokszor mondják rá, hogy anyáskodik, de törődik mindenkivel. Szerelme Aang.

 

Sokka:

 

sokka_the_thinker2.png

h.jpg

Sokka Katara bátyja. Nagyon kemény, magabiztos és okos. Olyannyira okos, hogy általában a háborús stratégiákat ő találja ki, sőt egyszer még egy csata hőlégballont is készített. Nagyon jól tájékozódik és nagyon jó harcos. Fegyverei a bumerángja és egy kard, amit majd saját kezével fog készíteni egy meteoritbol. Eleinte bénácskának tűnik, de utána rá fogtok jönni, hogy Sokka egy igazi vérbeli harcos, akinek ott van a szíve lelke egy csatában. Az első szerelme Yui az Északi Víztörzsének hercegnője, késöbb pedig Suki lesz az.

 

Toph:

 

toph_dobs.png

toph032.jpg

Toph Aang földidomár tanárja. Kicsi, vak lányka, de egyáltalán nem védtelen. Toph igazából az egyik legjobb földidomár. A földidomítással lát. Nagyon kemény, és szigorú tanárja Aangnak, de a földidomításhoz ez kell. Egyébként egy nagyon gazdag család lánya a Föld Királyságában. Nagyon laza és benne van mindenféle rosszaságban, csalásban. A földidomításon kívül tud még fémet idomítani, ezt ő találta ki és egyedülálló módon csak ő képes használni.

 

 

Zuko:

 

dd.jpg

zuko2.jpeg

Zuko a Tűz urának Ozainak fia és a Tűz Népének hercege. Hogy visszaszerezze becsületét el kell fognia az Avatárt, ezért folyamatosan üldözi szegény Aangot és a többieket nagyapja kíséretében. Benne folyamatosan vihar dúl, nem tudja melyik oldalon kéne állnia. Aangén vagy a Tűz Népe oldalán. Végül sok botlás és kételkedés között át áll Aang oldalára és megtanítja tüzet idomítani. A hugával Azulával soha sem volt jóban. Azula folyton piszkálta őt, mivel Azula mindenben tehetségesebb volt nála. Ő volt a csoda gyerek, szegény Zukót pedig lenézték, ebből akart kitörni, és az lett a vége, hogy száműzték, de mindennek jó a vége ha jó a vége. Szerelme May.

 

 

Azula:

 

azula032.jpg

Azula Zuko testvére. Tűz Népének hercegnője. Nagyon erős idomár. Kedvence a villám. A villám a tűznek egy letisztult formája, de annál veszélyesebb. Csak a legtapasztaltabb tűzidomár képes használni, mert a használójára is életveszélyes lehet. Zukko is képes lesz, majd a végén rá. Azula nagyon kemény és félelmetes személyiség. Nagy hadvezér. Ő lesz az, aki beveszi Ba Sing Se városát is. A  történet végére sajnos megőrül.

 

 

May:

 

mai1.png

May Azula egyik társa. Mindig szomorú, úgy tűnik semmi sem érdekli őt soha. Képessége talán dobókéseknek mondanám, amivel lefegyverzi az ellenfelét. Jól céloz, inkább távolabbi harcos, mint közel. Nagybátyja egy börtön igazgatója. Szerelme Zuko, de mikor Zuko ott hagyja a Tűz Népét akkor elválnak útjaik és May nagyon dühös lesz rá. Ebben a  börtönben találkoznak újra, ahol May végül is megbocsájt neki.

 

 

Ty Lee:

 

cc.jpg

Nagyon hajlékony lány. Mielőtt csatlakozik Azulához egy cirkuszban dolgozik, mint artista. Nagyon kedves, de a múltja szomorú 8-an voltak testvérek, ráadásul ikrek és mivel ő volt a legfiatalabb semmit sem kapott a nővérei meg mindent, ezért tűnik úgy néha, hogy mindig a középpontban szeretne lenni. Képessége, hogy elzárva bizonyos csakrapontokat nem csak meg bénítja az ellenfeleit, hanem megfoszja őket ideiglenesen az idomítás képességétől.

 

 

Iroh:

 

iroh012.jpg

Iroh Zuko és Azula nagybátyja. Egy nagyon kedves, duci öregember. Ki gondolná, hogy elötte a Tűz Népének egyik legsikeresebb hadvezére volt, míg nem száműzött lett ő is. A fia sajnos meg halt egy csatában. Az után Zukonak segít. Apja helyett apja volt Zukónak. Saját fiaként szerette. Imádja a teákat még egyszer egy saját teázót is nyitott. Kedvence a jázmin tea. Bár egy időben őt elfogja a Tűz Népe Zukót pedig visszafogadják. Akkor megromlott a kapcsolatuk, de akkor sem mondott le róla és végül igaza lett.

 

 

Yui:

 

ww.jpg

Yui az Északi Víz Törzsének hercegnője. Sokka első barátnője. Mikor Aang el ment, hogy megtanuljon vizet idomítani, akkor a tűz népe is megtámadta a Víz törzsét. Aangot elvitték a Hold-medencéhez hátha ott könnyebben be tud lépni az avatár állapotba, mert azon a helyen nagyon közel vannak a szellemvilághoz. Közben amíg Aang meditált, addig Zuko is megjelent, aki elfogta az Aangot és elrabolta. Közben Zhao tábornok is feltűnt a színen és megölte a medencében úszó Hold szellemét, ami Koi ponty alakban volt a Földön. Ekkor a Hold vörössé vált és Víz szellem a másik Koi ponty, (ők együtt a Jing-Jangot a harmóniát jelentették, ami felborult azáltal, hogy a Hold szellem meghalt) és megszálta Aangot, aki őrült pusztításba kezdett. Yué pedig feláldozta magát,hogy a Hold szelle ismét feltámadhatjon. Csak is ő tudta megtenni, mert halva születet. A szülei a Hold szellemhez imádkoztak, aki életet lehelt belé. A haja, azért lett fehér. Szerelme Sokka.

 

 

Suki:

 

hh.jpg

Suki Kyoshi szigetén lévő Kyoshi Harcosainak vezetője, akik a szigetet védelmezték. A szigetet maga Kyoshi Avatár választotta le a földrészről, hogy a népe békében élhessen azon a szigeten. Kyoshi a Föld Királyságba született Avatár és lány volt, ezért  a Kyoshi harcosai is lányok. Nagyon erős harcosok. Kyoshihoz hasonlóan ők is legyezővel és védőpajzssal harcolnak. Suki nagyon kedves, erős, független lány. Nagyon jó harcos, nem kell rá vigyázni. Mindenben segít az Avatárnak amiben tud. Szerelme Sokka.

 

 

Appa:

 

 

22.gif

Appa Aang állatsegédje. Ő egy repülő bölény, az utolsó a fajtájából. Nagyon fontos Aangnak. A csapatuk szerves része. Appa hátán repülnek el mindenhova. Amikor eltűnt, mert a homok idomárok elrabolták és szegény végül Ba Sing Se börtönében kötött ki, Aang égen földön kereste, nem is aludt, annyira hiányzott neki, végül Zuko szabadította ki és engedte el.

 

 

Momo:

 

42.gif

Momo egy repülő lemúr. Nagyon kis falánk jószág. Aang akkor fogadta be amikor Kataráékkal visszalátogatnak az Északi levegő templomba. Ő volt az utolsó túlélő, szintén az utolsó a fajtájából.

 

 

 

avatar-3.jpg

 

 

 Érdekesség:

Az utolsó Léghajlító

 

az-utolso-leghajlito.jpg

Esetleg láthattátok az Utolsó Léghajlítót a Mozikban vagy online meg tudtátok nézni. Én láttam a moziban 3D-ben.

Ez a film csak ez első Könyvet dolgozza fel. A Víz könyvét. Eljutnak a Yuis történetig, de mivel ez egy film nagyon sok dolgot kihagynak, ami az animében benne van. A humor is hiányzik belőle sajnos. A szereplők sem igazán megfelelőek, nem követi az animében levő dolgokat, ami nekem nem igazán tetszett. Az idomításos mozdulatok, viszont jól meg vannak csinálva. Élvezhető, egyszer érdemes megnézni, de az animét én jobban szeretem, de ez az én véleményem.

 

urlnv.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

New offer 2021!

(Davidtwith, 2021.07.18 21:33)

Hello
Super offer 2021 https://cutt.us/USj7C

kelly.csikos@freemail.hu

(Anonymus, 2013.07.15 13:18)

Ebben a szövegben rengeteg hiba van. Először is Katara nem Zuko villámától gyógyította meg Aangot, hanem Azuláétól. Iroh nem Zuko nagyapja, hanem a nagybátyja... Akit te Yuénak írtál azt úgy kell írni hogy Yui, és Zuko egyáltalán nem tud villámot idomítani csak visszaverni tudja. Zukót egy k-val kell írni, Sokka pedig szerintem nem okos inkább csak ötletes.

Amúgy a film az tényleg borzalmas... Nem is hasonlít az animére, ami persze fantasztikus ^^

Re: kelly.csikos@freemail.hu

(Almlili, 2014.07.31 14:01)

Zuko tud villámot idomítani, nem tudom honnan vetted ezt. Amúgy a többiben tökéletesen igazad VAN. Egyébként a hibák ellenére tök jó a szöveg. :)

Re: Re: kelly.csikos@freemail.hu

(fanni, 2015.07.23 15:58)

Zuko nem nem tud villámot idomítani csak a testvére Azula.
Te honan veted hogy tud?
ZUKO NEM TUD VILLáMOT IDOMíTANI!

sss2vrfrrf.com

(fanni, 2015.07.23 16:01)

Zuko nem tud villámot idomítani csak a tesvére Azula !
Honnan vetted hogy tud ?
ZUKO NEM TUD VILLáMOT IDOMíTANI TE ANALFABéTA !

Re: kelly.csikos@freemail.hu

(juli, 2020.03.21 11:15)

agreed

Cialis Ubers Internet Lesideano

(Lesideano, 2019.09.18 22:42)

Zithromax Extended Release <a href=http://drisdol.com>cialis</a> Propecia Costo No Prescription Estradiol Valtrex For Sale In The Uk

szpet1120@citromail.hu

(szpeti, 2015.10.03 11:58)

Csak szólok hogy nem anime ez egy amerikai-kínai sorozat! https://hu.wikipedia.org/wiki/Avat%C3%A1r_%E2%80%93_Aang_legend%C3%A1ja

avatarvilag@freemail.hu

(xZsoltix, 2015.08.09 20:28)

Sziasztok!

2015.08.12-én vagy is Szerdán 18:00-kor az alábbi oldalon Fan beszélgetés lesz."Chat a fanoknak".

Mindekit szeretettel várok aki szereti akár a régi akár az új sorozatott!

Menünbe keresd a "Chat a fanoknak" menüpontott,és ott már tudnifogjátok a dolgokat.

Web: http://aangeskorra.5mp.eu/web.php?a=aangeskorra

Gyertek és beszélgesetek egy jót a kedvenc sorozatotkról!;)

sss2vrfrrf.com

(fanni, 2015.07.23 15:52)

szerintem Katara sok mindenkivel kavar a mesében . Ott volt villám , az a fölidomár srác , Zuko és Aang

Perszteg patag utca 7

(0000, 2014.06.05 20:56)

Szerintem amit olvastam nekem nagyon tetszet.
A szöveg valami fantasztikus.

tothlili88@gmail.com

(lili, 2012.08.02 17:44)

a nagy filmmel kapcsolatban a számból vetted ki a szót :)
A poénokat ki hagyták belőle, és az összes szereplő karaktertelen :( (ne is beszéljünk zukoról a testvérem amikor mutattam a hirdetést észre se vette a sebét ) :D
sokkal jobb az az anime !

Re: tothlili88@gmail.com

(Yume(Szerkesztő), 2012.08.05 10:05)

Hát igen én is nagyot csalódtam a filmben. Nem is várom a folytatását. Szerintem maradjunk az animénél, mert az anime király!!!

Re: Re: tothlili88@gmail.com

(lili, 2012.08.11 17:45)

hát igen! :D egy felesleges rész sincs benne :)és hiba sincs ... vagy is egy akad... mi lett zukó mamájával ?
ott áll és kérdezi ozait :"hol van anyám?!" következő jelenetben meg már mosolyogva teázgat :)

Re: Re: Re: tothlili88@gmail.com

(Kataramory14, 2014.01.03 08:35)

Azt én se értettem az elején. De amúgy a képregényben, amely a sorozat folytatása, minden kiderül. Sajna csak angolul van fenn. Az ígéret című rész ott folytatja, ahol abbahagyta a sorozat, tehát Aang és Katara csókja benne van, méghozzá majdnem az elején, mert beleraktak egy kimaradt jelenetet, és az intró egy apróbb változtatással is benne van, az elején. Ez után jön A keresés című rész, ahol kiderül, mi is történt Zuko anyjával. Aztán jön majd egy új rész, valami olyasmi címmel, hogy A repedés. Ebben elvileg valami titok fényre derül Aang kapcsán, de ez még nem biztos. Még vannak kisebb képregények is: Kimaradt kalandok (Lost adventure) és egy olyan, ahol Zuko és May összevesznek, de annak mégcsak az 1. része jött ki.

lértavértes istván u. 8

(vida dani, 2013.09.12 09:05)

zutara@gmail.hu

(szasza, 2013.01.27 18:06)

a film az pocsék

 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Július / 2021 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 922659
Hónap: 8144
Nap: 239